Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 216

Wątek: jaki silnik do F01

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F01 750ix
    Pisze z doswiadczenia. Sporo importuje z USA choc nie w branzy motoryzacyjnej. Oczywiscie sa rozwiazania amerykanskie bardzo dobre, ale za takie pieniadze ze Niemcy przysiadaja jak widza cene. Rynek komercyjny i sredniego przemyslu to w wiekszosci badziewie. Dwie branże trzymają jakość -elektronika na poziomie podzespolow i chemia na poziomie zaawansowania zwiazkow. Co do motoryzacji. 5% nowoczesnych rozwiazan i 95% pamietajacych ZSRR. W ostanich 5 latach design im sie poprawil.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Jakie wy tu pierdoły piszecie to masakra
    jak dla was rynek US aut to badziewie to ten sam rynek Eu to co niby jest?
    serio idźcie do rzadu i opowiadajcie tam pierdoły o zielonych wyspach i tym podobnych pierdołach bo to taka sama prawda jak to ze w USA produkuje sie badziewie
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Adasio i po co te nerwy z samego rana. Weekend sobie popsujesz :P Ja myślę, że Integronowi chodziło o rynek rodzimy w USA, a nie np. BMW, które się produkuje w Europie i jest eksportowane tam.

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Co za farmazony rynek motoryzacyjny rodzimy w usa to syf? Pod jakim wzgledem? Ze archaiczne rozwiązania może i sa ale sa one sprawdzone i dlugowieczne, w przeciwieństwie do nowinek serwowanych nam w europie przez ekooszolomow i nie majacych wiele wspólnego z trwałością przykladem chocby silniki benzynowe f01, widział ktos takie problemy w m30? Albo starym hemi v8?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Użytkownicy mający na forum F01 kupili je nowe, dolatają do końca gwarancji i pogonią, kupując serię G. My dalej będziemy jeździć E38 i na tym polega nasz problem bólu dupy, bo narzekamy jakie to gówno, a głęboko sami chcielibyśmy tym jeździć :D
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ostatnio gadałem z kumplem co naprawia głownie bmw i mówi, że Fki (7 czy 5) przyjeżdżają tylko na standardowe naprawy typu oleje, klocki itp. Sporadycznie co innego, ale żadnych konretnych remontów

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Pawliko Zobacz posta
    Użytkownicy mający na forum F01 kupili je nowe, dolatają do końca gwarancji i pogonią, kupując serię G. My dalej będziemy jeździć E38 i na tym polega nasz problem bólu dupy, bo narzekamy jakie to gówno, a głęboko sami chcielibyśmy tym jeździć :D
    Mów za siebie ;) Bo ja wcale nie marzę o F01 i nigdy go nie kupię. Nie dlatego, że mnie nie stać bo mógłbym wziąć w leasing jakieś 3-4 letnie ale dlatego że nowe BMW wogóle mnie nie kręcą. Dla mnie to już nie jest prawdziwe BMW. Dla mnie prawdziwe BMW skończyły się na E38 i jeśli zmienię je na coś innego to raczej już nie będzie to 7-ka. Już prędzej jakieś A8 D3 ;) Poza tym za cenę jednej F01 mogę kupić kilka innych pięknych wozów o których zawsze marzyłem ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F01 750ix
    Ja nie wiem czy sie psują czy nie. Nie bede sie silil na ludowe madrosci. Moja 750ix sie nie psuje. Ma przejechane 100tys km. Na poczatku mialem jakies problemy z paliwem i akumulatorem. Zalatwilem sprawy i od tego czasu jest spokoj.
    Nie ogladajcie sie na opinie z netu. Na 1000 posiadaczy 5 niezadowolonych sie rozpisuje a 995 nie napisze ani slowa. Dzieki temu mamy obraz wielkiej tragedii.
    Naprawde wierzycie ze jeden z najwiekszych koncernow motoryzacyjnych na swiecie do swojej flagowej limuzyny za 500tys zl wklada badziwne silniki? Robi to specjalnie czy BMW nie umie zaprojektowac motoru? Czy 7er sprzedaje sie az tyle zeby oplacalo sie tak oszczedzac?

Odnośnie USA. Nie mieszkam tam. Napisalem po prostu jakie jest moje zdanie i tyle. To ze średnia wieku samochodow w Stanach wynosi 11lat i jest mniej wiecej taka jak w Polsce mowi samo za siebie o tamtejszym rynku motoryzacyjnym.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez integron Zobacz posta
    Ja nie wiem czy sie psują czy nie. Nie bede sie silil na ludowe madrosci. Moja 750ix sie nie psuje. Ma przejechane 100tys km. Na poczatku mialem jakies problemy z paliwem i akumulatorem. Zalatwilem sprawy i od tego czasu jest spokoj.
    Nie ogladajcie sie na opinie z netu. Na 1000 posiadaczy 5 niezadowolonych sie rozpisuje a 995 nie napisze ani slowa. Dzieki temu mamy obraz wielkiej tragedii.
    Naprawde wierzycie ze jeden z najwiekszych koncernow motoryzacyjnych na swiecie do swojej flagowej limuzyny za 500tys zl wklada badziwne silniki? Robi to specjalnie czy BMW nie umie zaprojektowac motoru? Czy 7er sprzedaje sie az tyle zeby oplacalo sie tak oszczedzac?

Odnośnie USA. Nie mieszkam tam. Napisalem po prostu jakie jest moje zdanie i tyle. To ze średnia wieku samochodow w Stanach wynosi 11lat i jest mniej wiecej taka jak w Polsce mowi samo za siebie o tamtejszym rynku motoryzacyjnym.

Mam prośbę - jak coś piszesz to bądź tego pewien, bo piszesz że nie mieszkasz tam i taka jest TWOJA opinia - wybacz ale że taka jest TWOJA opinia wcale nie znaczy że tak jest :)

po 2 znów piszesz że średni wiek auta w US wynosi 11lat??
    a skąd to wiesz?? Znów wyssałeś z palca, czy z opowieści kogoś, kto był tam, albo zna kogoś, kto zna kogoś, kto zna kogoś kto tam był???

Jeśli nie to wrzuć proszę skan bądź link do tego typu danych :)

Poza tym porównywanie rynku aut w US do rynku w PL jest ... lekko kosmiczne i nierealne bo ni jak nie idzie tego porównać ale Ty umiesz jak widać :P

Ludzie piszecie PIERDOŁY i wmawiacie ludziom że tak jest bo WAM się tak wydaje :P

Wybaczcie że się czepiam ale nic bardziej mnie ostatnio nie śmieszy i nie irytuje jak wmawianie komuś tego co myśli sam lub ze szwagrem i patrzenie na świat z perspektywy stereotypów
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez integron Zobacz posta

Bawi mnie jak ktoś pisze, że ma przejechane 100 tyś km i nic się jeszcze nie popsuło. Proszę cię, a co to za przebieg..? Pokaż mi 750 które ma przejechane 250-300 tyś i dalej jezdzi na tym samym silniku i osprzęcie od nowości. To będzie wyznacznik niezawodności i trwałości. Mam znajomego diagnostę w ASO BMW i jak mi mówi co się dzieje w nowych modelach i że wymiana motoru na gwarancji w niektórych wersjach silnikowych przed upływem 100 tyś km zaczyna być normą, to nie mogę czasem w to uwierzyć. A o 750 ma jak najgorsze zdanie.
    Ostatnio edytowane przez Słowik ; 03-08-2015 o 21:17