-
Vip
Vip
klima, nawiew,cieple powietrze
mam wlaczoną klime, tryb auto, 22stopnie na prawą i lewą strone, na zewnatrz jest 14 stopni i w czasie jazdy zimne powietrze leci mi tylko z gornych wlotow a na nogi leci cieple, i to cieplejsze w miare nizszej temperatury na zewnatrz, jak jest temeratura zewnatrza wyzsza od ustawionej na klimie zimne leci z kazdego otwory ale jak ponizej ustawionej cieple leci mi na nogi, czy to normalne??? u was tak samo dziala??? moze ktos mi to z was sprawdzic??
pozdrawiam
-
Początkujący Użytkownik
Leci ciepłe? No to witaj w klubie :-D znaczy się padły elektrozaworki lub połączona z nimi mała pompka wody. To bardzo częsta usterka i bardzo wkurzająca. Nowa część to 1000 PLN a na Allegro 200 -300 PLN ale jak kupisz np. z rocznika 96 czy 97 to długo nie pochodzi. Czasami pomaga sprawdzenie przewodów elektrycznych zaworków pod tym linkiem masz rozkminioną tą usterkę http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_AC/E38_AC.html
Mam nadzieję, że pomogłem :-D
-
Vip
Vip
ale jak temperatura powitrza jest wieksza niz ustawiona na klimatroniku to leci normalne zimne powietrze, wiem o co chodzi z tymi zaworami, ze puszczają/ zawieszaja sie, one dzialaja tylko ze jak temperatura jest ponizej ustawiona to auto wiadomo musi podniesc temperature wewnatrz a podnosi w ten sposob ze puszcza cieple powietrze na nogi, i czy to normalne?
-
Vip
Vip
wszystko jest ok, jak jest temperatura identyczna wewnatrz lub wieksza na zewnatrz normalnie leci zimne powietrze ze wszystkich otworoe, jak przelacze z auto na wszystkie wyloty leci z kazdego cieple a po nagrzaniu wnetrza juz lekko cieple, jest ok, widac tak ma dziala, u kumpla jest identycznie tz ze wszystko chyba gra
-
Vip
Vip
glupio sie przyznac ale chyba nieznam sie dokladnie na obsludze wentylacji/klimatyzacji e38 na srodkowym nawiewie mialem ustawiony/wymuszone tylko zimne i dlatego auto probowalo "naggonic" spadajaca temp. nawiewem na nogi, wystarczy ustawic srodkowy nawiew w polowie i jak jest za cieplo ze wszystkich nawiewow leci zimne powietrze, jak za zimo ze wszystkich cieple, tak to jest jak sie nieczyta instrukcji :-) ale juz mam
Uprawnienia umieszczania postów