Gong E32 ciągle piszczy...;/

Wątek: Gong E32 ciągle piszczy...;/

1. Awatar moloko5

moloko5 powiedział/a:

Gong E32 ciągle piszczy...;/

Witam,
    mam problem z gongiem w mojej E32 87r...najpierw myślałem, że to przez zużyte czujniki klocków (wyświetlał się komunikatu Bremsbelage), niestety nic to nie dało, ponieważ po wymianie komunikat zniknął, ale piszczenie pozostało...

Problem wygląda to dokładnie tak:
    "Po przekręceniu kluczyka głośnik od gongu wydaje ciągle piszczenie, gasnące dopiero po uruchomieniu silnika. Po każdym wyłączeniu zapłonu zeruje się dzienny licznik kilometrów."
    Cytat przytoczony z innego forum, ponieważ u mnie jest dokładnie to samo..:p
    http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=74&t=4551

Co prawda link tam nie działał, ale w googlach znalazłem to:
    http://bmwe32.masscom.net/johan/dash...dash_caps.html

A teraz pytanko, czy to jest recepta na mój problem...??

Pozdrawiam

2. Awatar Dzuda

Dzuda powiedział/a:
    No przecież masz odp w linku powyżej.

3. Awatar moloko5

moloko5 powiedział/a:
    Hehe...no dobra...ale teraz inne pytanie...czy opłaca mi się to robić (nie w sensie kasy), bo zakładam, że mam licznik z wadą (do 299k km) rocznik auta 12.87r...a na liczniku jest już 297k...więc niedługo pewnie stanie...:p

4. Awatar jarek88

jarek88 powiedział/a:
    doraznie mogę ci dać bebechy z takiego licznika starego typu jeśli pomoże to fajnie jak nie to cena używanych liczników beż błedu jest bardzo niska więc nie widzę problemu :)

5. Awatar moloko5

moloko5 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez jarek88 Zobacz posta
    doraznie mogę ci dać bebechy z takiego licznika starego typu jeśli pomoże to fajnie jak nie to cena używanych liczników beż błedu jest bardzo niska więc nie widzę problemu
    Hehe...no jeżeli to jest prosta czynność typu (plug&play), to chętnie wezmę i sprawdzę...
    Ale gdyby to nie miało działać, albo coś pasować, to raczej nie ma sensu...a nie znam się na tym kompletnie, więc dobrze by było jakby ktoś napisał czy taka podmianka jest do ogarnięcia...?:D
    Czy lepiej kupić "nowy" i nie bawić się w elektronika...?;)!!

6. Awatar jarek88

jarek88 powiedział/a:
    zmienimy cały tył zegara zajmie nam to 15min jeśli masz kiere bez poduchy :D

7. Awatar moloko5

moloko5 powiedział/a:
    Heh...no bez poduchy...bo i po co mi to....poduszki to mam jak śpię....;)!!
    Tylko skrzynia manual...jeżeli ma to w tym przypadku jakieś znaczenie...:p

8. Awatar jarek88

jarek88 powiedział/a:
    nie ma znaczenia czy manual

9. Awatar moloko5

moloko5 powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez jarek88 Zobacz posta
    nie ma znaczenia czy manual
    Ok...czyli rozumiem, że jako fachowiec podejmiesz się zrobienia tego przy najbliższej nadarzającej się okazji...?...oczywiście nie za free...;)!!

10. Awatar jarek88

jarek88 powiedział/a:
    Oczywiście że za free :D nie wygłupiajmy się. Nie jestem żadnym fachowcem , po prostu lubię grzebać przy 7er. Mi te zegary są zbędne a jeśli usunie to twoją usterkę to tylko się cieszyć