ch³opaki dorad¼cie mi jeden z vanosów umar³ koszt wymiany oko³o 2ty¶ s± dwa vanosy wiêc wypada³o by oba zmieniæ ale to ju¿ 4 ko³a, czy mo¿e warto kupiæ u¿ywane g³owice z rozbitka? na jaki¶ czas pomog± a znalaz³em w cenie 400z³ za komplet
ch³opaki dorad¼cie mi jeden z vanosów umar³ koszt wymiany oko³o 2ty¶ s± dwa vanosy wiêc wypada³o by oba zmieniæ ale to ju¿ 4 ko³a, czy mo¿e warto kupiæ u¿ywane g³owice z rozbitka? na jaki¶ czas pomog± a znalaz³em w cenie 400z³ za komplet
Nie mam do¶wiadczenia z trwa³o¶ci± u¿ywek, ale wed³ug niektórych u¿ywki padaj± max po roku
Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
G. K. Chesterton
ja bym nie radzi³ oszczêdzaæ na silniku :)
bo to nigdy nic dobrego nie przynosi ;)
kto¶ tu pisa³ o czê¶ciach ze stanów, tylko ciekawe czy cena idzie w parze z jako¶ci± i ile trzeba by czekaæ na przesy³ke
ca³e vanosy, kolega hatecraft da³ linki bo sprawdza³em przed chwil± po 250 dolców za sztuke
Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
G. K. Chesterton
teoretycznie to samo zazwyczaj oznacza, ¿e jak ju¿ wydamy te dolary i co¶ siê zrypie to gwarancje mo¿na sp³ukaæ w klozecie bo zamontowali¶cie to do z³ego samochodu wzglêdem punktu widzenia producenta tak¿e powiem tak kupuj±c silnik TU trzeba sie liczyæ z wymiana vanosa albo trzeba kupowaæ bez vanosa :)
To s± te same vanosy bo to jest IDENTYCZNY silnik.
z wymian± siê liczy³em, ale je¶li mo¿na to zrobiæ o prawie po³owe taniej to czemu nie, ma³o kto kupuje orginalne czê¶ci choæby do zawieszenia bo wiadomo ¿e kupa kasy, wiadomo 7er to drogi samochód w utrzymaniu ale trzeba siê staraæ jako¶ te koszta minimalizowaæ, kupuj±c zamienniki i mo¿liwie samemu je wymieniaæ, oczywi¶cie nie mówie tu o chiñskich bublach czy czê¶ciach ze z³omu, ale o w miarê dobrej jako¶ci czê¶ciach, takie moje zdanie bo gdybym by³ w stanie wszystko naprawiaæ w aso to je¼dzi³bym F01 a nie E38;)!!
Ostatnio edytowane przez martinez538 ; 16-06-2012 o 00:50