codziennie rano budzê siê piêkniejszy, ale dzisiaj to ju¿ przesadzi³em :P
Czuje siê bardzo dziwnie, Ale to dowód ¿e koncern kierowany jest przez ludzi powsta³ych w winiku kaziroczych zwi±zków, Seria E39 wyra¼nie to pokazuje kiedy bmw przesta³o byæ bmw E38 i E36 w miare jeszcze przypomniaj± to z czego bmw s³yne³o nowe modele nie przypomniaj± samochodu niemieckiego bardziej japoñskie i wcale mnie nie dziwi napêd na P.. p . . Pidze.... i mnie to nie martwi bo dla mnie bmw po 1994 sie juz nie liczy. z wyj±tkiem E38 i e46.. ONLY
Niez³a teoria;) Mam nieco inne zdanie :D
A miêdzy nimi w³a¶nie E39, swoja droga swoista przemiana E38>E39>E46
Co do przedniego napêdu i tego 3 cylindrowego motoru to jednak pora¿ka. ¯yczê koncernowi aby projekt "1 Series GT" okaza³ siê klap±.
Jednak znaj±c ¿ycie tak siê nie stanie...
V8 Garage
ManiacDrifting W 101% siê z Tob± zgadzam![]()
Nie ma nad czym ubolewaæ,je¶li komu¶ siê nie podoba przedni napêd to kupi inny model bmw.
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
W tej chwili producenci stawiaj± na tzw. "downsizing" czyli z jak najmniejszego motoru wycisn±æ jak najwiêksz± moc,chodzi równie¿ o zmniejszenie wagi,mniejszego zu¿ycia paliwa i przedewszystkim o ciêcie kosztów,gdzie¶ ostatnio wyczyta³em,¿e bmw bêdzie stopniowo wycofywaæ silniki sze¶ciocylindrowe na rzecz czterocylindrowych z turbodo³adowaniem w mniejszych modelach.Mnie osobi¶cie nowe modele bmw siê podobaj± i nie uwa¿am,¿e prawdziwe bmw skoñczy³o siê na e39,ManiacDrifting rozumiem,¿e chcia³by¶,¿eby e30,e34 czy e32 produkowane by³y po dzi¶ dzieñ w niezmienionej formie :) ?
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
Tylko musimy wzi±æ pod uwagê, ¿e takie zabiegi s± celowe z jednego wa¿nego powodu: silnik z 4 garami i turbin± o mocy czêsto grubo ponad 200 KM nigdy nie bêdzie mia³ takiej ¿ywotno¶ci i bezawaryjno¶ci jak wolnoss±cy R6 czy V8 - dla nas to minus a dla producenta sposób na podreperowanie bud¿etu.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Ford zrobi³ co¶ lepszego :D z 3-cylindrowego silnika 1-litrowego wycisn±³ 100 i 125 KM :D S± to najnowsze silniki EcoBoost. Ciekawe jak te silniczki d³ugo wytrzymaj± haha :D
Po pierwsze to akcyza zabija motoryzacje a po drugie to zabiegi czysto ekonomiczne, ludzie coraz mniej maj± kasy na paliwo¿erne jednostki wiêc musieli co¶ z tym zrobiæ. A fakt ¿e silniczek 1.4 turbo nie wytrzyma 200ty¶ to ju¿ inna historia. Kasa i zyski prezesów robi± swoje. Miejmy tylko nadzieje ¿e prawdziwi fani motoryzacji utrzymaj± prawdziwe modele samochodów naszej marki wiecznie ¿ywe.
BMW - rado¶æ z jazdy!
To, ¿e nie wytrzyma 200 tys km to piku¶ :D Ale te karoserie robione z cienkiej blachy jak papier i jej s³aba antykorozja powoduje, ¿e auto nie nadaje siê ju¿ do jazdy a po 10 latach z samochodu bêd± okruszki :D