http://www.youtube.com/watch?v=QP9Mwr4kkJw mały chińczyk wyjał ją w 5 minut :o
http://www.youtube.com/watch?v=QP9Mwr4kkJw mały chińczyk wyjał ją w 5 minut :o
Dzieki :) nie działa mi prawie nic , warto tam zajrzeć :D
Mi ten filmik troche pomogl... obejrzalem go najpierw z 10 razy a pozniej w ciagu dnia wyciagnalem nagrzewnice.. ogolnie moim zdaniem nie ma nic trudnego tylko duzo roboty.. i nic nadzwyczajnego mnie nie zaskoczylo ;) Jedynie żal mi było uciekającego gazu z klimatyzacji ;)!!
I wszystko później ładnie ci sie poskładało ? aż serce mi się kraja na sama myśl rozbebeszenia tak całego środka, :) upalne powietrze wali mi tylko na przednią szybe a z reszty kratek leci tylko letnie powietrze nawet na 32 stopniach, mam nadzieje że to nie nagrzewnica, czytam już chyba z osiemsetny wątek o nagrzewnicach elektrozaworach i słabym ogrzewaniu i teorie są podzielone
Ostatnio edytowane przez giezet ; 26-09-2013 o 19:16
Tak wszystko ladnie pasowalo i ladnie sie poskrecalo az sam sie dziwilem.. jedynie ciezko mialem z gabkami pod deska co sa.. dwie osoby by sie do tego przydaly.. ja meczylem sie sam ze wszystkim i dalem rade.. nawet mam gdzies fotki jeszcze..
Z problemem zimnego nawiewu meczylem sie wczoraj... u mnie wszedzie lecialo takie cieplawe a na twarz chlodne.. sprawdzilem elektrozawory, sluchalem wszystkich klapek czy dzialaja, podmienialem panel klimatyzacji a winne wszystkiemu jest LPG! Parownik pochlania tyle ciepla. Wsadzilem w waz idacy do parownika tulejke zeby zmniejszyc obieg wody.. Narazie nie jest jeszcze tak zimno to daje rade, ale pewnie jak przyjda mrozy to bede musial wyciagnac ta tulejke bo bedzie szron na parowniku...
Po tym zabiegu na szybe, nogi i tyl samochodu wieje gorace a na twarz cieple..
U mnie z ciepłem nie mam problemu ze środka leci odpowiednie ciepłe zależy jak ustawie , u mnie problem polega na tym że nadmuch działa tylko i wyłącznie na obiegu wewnętrznym , a jak ustawiony jest nadmuch z zewnątrz to tak jak by klapki były zamknięte.... i ogólnie dmucha na obiegu wewnętrznym jak by chciał a nie mógł...
Co do klapek to wydaje mi sie ze wystarczy zdjac deske z gory.. Roboty nie duzo a klapki beda w wiekszosci na wierzchu.. Jak sie myle niech mnie ktos poprawi ale moim zdaniem wlasnie tak jest.. i wtedy zobaczysz jak sie zachowuja klapki...