Witam wszystkich u¿ytkowników.Na wstêpie zaznaczam ¿e nie posiadam Bmw serii 7,nazywam siê Maciek i mieszkam pod Wroc³awiem.
Jestem czytelnikiem waszego forum ju¿ od d³u¿szego czasu,odk±d zacz±³em interesowaæ siê zakupem e32.Od d³u¿szego czasu przegl±dam serwisy z og³oszeniami w poszukiwaniu auta dla siebie,i teraz,gdy pieni±dze nie s± ju¿ problemem,sprzeda³em poczciw± trójkê,nie mogê znale¼æ egzemplarza dla siebie.Ogl±da³em ju¿ kilka w cenie <5000 i by³y to zajechane gruzy.Po pod³±czeniu komputera do auta w³a¶ciciele zielenieli i robili siê czerwoni,komputery sypa³y b³êdami silnika,czujniki grubo¶ci lakieru waha³y siê od 70 do 700,gazy kicha³y,amortyzatory wycieka³y,t³umiki wypala³y siê,krowy przestawa³y siê doiæ a kury nie¶æ jajka.Zwiêkszy³em pu³ap cenowy.Nic to nie da³o
Jadê 300 kilometrów po to ¿eby obejrzeæ auto które ledwo dycha na benzynie,ma zagubion± kartê pojazdu,a jego w³a¶ciciel daje mi dowód rejestracyjny na pana a,umowê miedzy panami a-b b-c c-d d-e e-f f-g g-h h-i i-j etc.
Ja stojê przed panem U,wiêc kupuj±c od niego auto zosta³bym panem W. co jest jak siê domy¶lacie skrótem od wyru----
Nastêpne auto-mam do go¶cia ledwo 40 km,wiêc dzwoniê i mówiê ze mogê byæ za pó³ godziny.On jednak odmawia mi mówi±c ¿e po 19.00 ma ju¿ umówionego klienta.Grzecznie dziêkuje i proszê o kontakt jak klient ju¿ siê zjawi i zadecyduje.Naturalnie muszê dzwoniæ sam,na drugi dzieñ i facet informuje ¿e sprzeda³.Ok.
Umówi³em siê w niedziele wieczorem z facetem na ogl±danie auta w poniedzia³ek jak tylko skoñczy pracê,po 17 bo wcze¶niej nie da rady.Ok,auto wystawione za 7 tysiêcy,wszystko czego mi trzeba na wyposa¿eniu.Powiedzia³em mu ¿e zadzwoniê jak bêdê wyje¿d¿aæ.Dzwoniê i co?Go¶æ mi mówi ¿e ju¿ sprzeda³.A ja ca³y dzieñ siedzê jak idiota i szykujê siê do wyjazdu po auto.Skandal.
Najczê¶ciej sprzedaj±cy to bardzo k³amliwi i nies³owni m³odzi gniewni.Najczêsciej auta te stoj± na wioskach,w stodo³ach,nieprzerejestrowane na w³a¶cicieli,naprawiane u kowala i tankowane raz w miesi±cu po wyp³acie,po czym bezmy¶lnie katowane pod remizami.
Najczê¶ciej olej jest wymieniany jak trzeba go skrobaæ z miski,filtr paliwa i oleju gdy s± ju¿ niedro¿ne,paski,gdy strzel±,a t³umiki,gdy odpadn±
Zawsze by³em pewien ¿e jest do domen± trójek,¿e ze wzglêdu na koszty specyficzna grupa ludzi stroni od Bmw serii 7.
S³ysza³em te¿ opinie ¿e ³atwiej jest kupiæ siódemkê ze wzglêdu na to ¿e ciê¿ko j± sprzedaæ.
Powoli zaczyna mi przechodziæ e32.Podoba mi siê to auto cholernie,staæ mnie na utrzymanie,ale jak mam mieæ takie przeboje przy kupnie to sobie darujê,bo auto jest mi potrzebne,aktualnie mam tylko motocykl do poruszania siê,a to jak wiadomo nie jest najpraktyczniejszy sposób przemieszczania siê.
Jedyna nadzieja w was,u¿ytkownikach.
Wiadomo jak jest,kto¶ zna kogo¶,znajomy ma znajomego itp itd.
Allegro.pl Tablica.pl Gumtree.pl Otomoto.pl znam na pamiêæ.
Bud¿et na samo auto do 7 tys,nie oczekujê ig³y,
blacharsko i lakierniczo musi byæ na 5- wiadomo liczê sie z do³ami drzwi itp co w standardzie dla e32,ale ogólnie bez dziur.Lakier te¿ bez g³êbszych rys i wgnieceñ
technicznie musi byæ na 5
czyli robiê pakiet startowy-paski filtry oleje p³yny swiece przewody klocki ew tarcze rozrz±d
i auto smiga
rok-bez ró¿nicy
silnik 3.5 benzyna fajnie jak z gazem,ale to nie warunek
ewentualnie zdrowe m30b30
manual,nie chcê automatu
¶rodek skóra,fotele elektryczne
fajnie jakby by³a klima,nie musi dzia³aæ
dobra felga te¿ mile widziana.
auto najlepiej w okolicach wroc³awia
do 200 km,po elegancki egzemplarz moge podjechaæ wiêcej.
Je¶li przez najbli¿sze 3 tygodnie nie znajdê nic sensownego,bêdê musia³ kupiæ cokolwiek do jazdy w dobrym stanie,typu opel astra II.

Odpowiedz z cytatem