Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wycena szkody PZU e38 Lekko śmieszna .

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Bitek, na marginesie jak załatwiałeś kwestię odszkodowania? Miałem powiedzmy podobną przygodę, pisałem do Zarządu ulic i mostów, odmówili 2 razy, auto już naprawione, straty na ok 10k, pokryte z własnej kieszeni, ale myślę czy jest szansa odzyskać chociaż część. Skąd pomysł by skarżyć starostwo powiatowe?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez jokerow750 Zobacz posta
    Bitek, na marginesie jak załatwiałeś kwestię odszkodowania? Miałem powiedzmy podobną przygodę, pisałem do Zarządu ulic i mostów, odmówili 2 razy, auto już naprawione, straty na ok 10k, pokryte z własnej kieszeni, ale myślę czy jest szansa odzyskać chociaż część. Skąd pomysł by skarżyć starostwo powiatowe?
    Skarżysz zarządcę drogi który jest odpowiedzialny za dany odcinek drogi. W piśmie musisz powołać się na :

art. 415 Kodeksu Cywilnego który stwierdza, że „Kto z winy swej, wyrządził drugiemu szkodę, zobowiązany jest do jej naprawienia” W tym momencie powstaje obowiązek naprawienia szkody przez zarządcę drogi, gdyż w wyniku zaniechania przez tragiczny jej stan, mocno uszkodzony został mój pojazd.

Muszą się przyznać, jak są głupi tego nie robią i idziesz do sądu, następnie czkasz ok 8 mc i wygrywasz sprawę z urzędu. Najważniejsze to świadek, policja i zdjęcia.

To już moja druga sprawa o odszkodowanie, wcześniej na innym aucie i nie było problemów.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    No właśnie u mnie pismo przeszło przez prawnika, 2 razy wysyłane do nich wezwanie do zapłaty i za każdym razem odmowa, teraz waham się co do sądu, a nie mam w tej dziedzinie doświadczenia ;) Jest świadek, fotki, notatka policji, i zrobiona na moje zlecenie opinia rzeczoznawcy z wyceną. Wszystko przesłane do MZUiM i odmowa :/

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Dalsze losy mają się tak: PZU uznało wymianę 4 amortyzatorów, będą 4 nówki sztuki oryginalne, jeśli chodzi o dalsze części dalej walczę na pisma i słowa.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    walcz walcz co to za wymienianie części opon czy amorów to zagrażą bezpieczeństwu potem

Uprawnienia umieszczania postów