Witam mam problem ze skrzyni± biegów automatyczn± w mojej 645CI wiem ¿e to forum 7 ale mo¿e tu mi kto¶ pomo¿e bo najwiecej osób z tego forum posiada ten silnik, przegl±da³em spor± ilo¶æ postów ale identycznych objawów z moimi nie widzia³em bo gdy kto¶ pisa³ o szarpnieciach nie by³o nigdzie nic o trybie serwisowym, a wiêc
objawia siê to tym ¿e prawie przy zmianie ka¿dego biegu jest delikatne szarpniêcie czasami dziwnie z 2 na 1 przerzuca tuz przed zatrzymaniem sie jakby dodawa³ gazu. dzi¶ np na postoju rozgrzany gdy czeka³em na wulkanizacji na wymianê opon cal;y czas by³ w trybie serwisowym skrzyni. I wtedy przy zmianie z P na D lub na R (po prostu przy ka¿dej takiej zmianie by³o odczuwalne bardzo mocne szarpniêcie i dziwny d¼wiêk ze skrzyni biegów.... po wymianie opon czyli auto posta³o z 45 minut gdy zapali³em nie by³o ju¿ trybu serwisowego skrzyni. wracaj±c do domu przy ka¿dej zmianie biegów znów byly takie mini szarpniêcia... kilka razy mialem przy wcisnietym kickdownie przy zmianie biegu mocniejsze szarpniecie gdy przerzucal z ktoregos biegu na ktory¶ i wchodzi³ w tryb serwisowy który kasowa³em wy³±czaj±c i w³±czajaæ samochód....
generalnei sprawa wyglada tak ze jak jezdze powolutku i bardzo delikatnie to skrzynia w miare fajnie i w odpowiednim momencie przerzuca biegi i czasem sa te male szarpniecia... natomiast jak jade szybciej to juz czesciej szarpnie i mam wra¿enie ¿e czasami wrzuca nie ten bieg który potrzeba.....
i tu moje pytanie czy potrzebny jest ju¿ generalny remont skrzyni czy np wystarczy wymiana jakich¶ t³oczków mechatroniki albo sam konwerter albo sama adaptacja by pomog³a.... ? znacie kogo¶ w rejonie £ódzkim kto móg³by mi pomóc z tym i nie krzycza³ fortuny.... dzwoni³em do kilku ale to przez telefon bez ogl±dania od razu mam mówione 5 ty¶ z³... moze ktos by to naprawi³ taniej... jesli naprawa miala by wyniesc np 2 tys zl moge wyslac auto lawet±....
generalnie szukam pomocy nie wiem do kogo sie udac i jakie moga byc przyblizone ksozta tego..... a jako¶ nie mam zaufania do mechanika który na wstepie przez telefon mowi mi 5 tys zl.... gdy na forum czytalem ze niektorym sama adaptacja pomagala... generalnie prosze o pomoc co mzoe byc uszkodzone i ile to moze kosztowaæ

Odpowiedz z cytatem