Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: nowa odma stary problem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20120601308.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	87.3 KB
ID:	4492 dzisiaj byłem na hamowni i o to wyniki, bardzo dziwne ;/ dodam że hamownia nie do końca profesjonalna, bo nawet nadmuchu zimnego powietrza nie mieli ani układu odprowadzania spalin a to dość istotne, bo po zakończeniu testu temp. wskazywał prawie 40 stopni przy około 17. Druga sprawa to przy 1600 obrotów miał max moment obrotowy a potem tylko spadał jeszcze nigdy nie widziałem czegoś takiego
    Ostatnio edytowane przez martinez538 ; 01-06-2012 o 20:00

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Jeszcze jedno z uwagi na swoją pracę tak naprawdę dzisiaj mogłem się tak konkretnie przewieźć swoją bunią, i jak przełączyłem ją na manual, to dopiero teraz zauważyłem że czasem(szczególnie da się odczuć na 2 i 3 biegu) jest mułowata a czasem wciska w fotel, zawsze jednak do jakichś 3 tyś zbiera się jak rakieta, potem loteria albo idzie dobrze albo tylko się wskazówki ledwie przesuwają od zegarów, mam powody przypuszczać że chodzi o vanosa bo jak "idzie jak muł" to jest taki cichy a jak akurat mu się zmieni to aż jest taki przyjemny ryk i zmienia się dzwięk silnika, czasem podczas ostrego przyśpieszania nagle z "muła" robi się sportowy wóz i jest to bardzo znacząca różnica na tyle że pasażerowie od razu orientują się że jedzie się inaczej. Miał ktoś taki przypadek? co dalej z tym autem?? oddać je? szkoda mi go bo takto jest naprawde ok, i na hamowni nie puścił ani dymka więc co do tego znikania oleju też całkiem zgłupiałem, bo zrobiłem 300km i poszło 2l oleju

Zaawansowany Użytkownik Awatar Koko_tuned
    BMW
    735i e38
    Cytat Zamieszczone przez martinez538 Zobacz posta
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20120601308.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	87.3 KB
ID:	4492 dzisiaj byłem na hamowni i o to wyniki, bardzo dziwne ;/ dodam że hamownia nie do końca profesjonalna, bo nawet nadmuchu zimnego powietrza nie mieli ani układu odprowadzania spalin a to dość istotne, bo po zakończeniu testu temp. wskazywał prawie 40 stopni przy około 17. Druga sprawa to przy 1600 obrotów miał max moment obrotowy a potem tylko spadał jeszcze nigdy nie widziałem czegoś takiego
    Rozumiem, że BM z automatem? Taki wykres norma przy hamowaniu automatu, jak nie umie się do końca zrobić tego poprawnie. Akurat wykresem bym sie nie przerażał. Jest prawie ok. Nie mam doswiadczenia z 3.5 V8 w M62 (mimo, że sam mam takie auto), wiec nie wiem ile powinny wypluć na hamowni. Poza tym hamowanie automatów to troche taki "circus".

Pozdrawiam

Kuba
    I may make You feel, but I can't make You think...

"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver"
    - Colin Chapman

Uprawnienia umieszczania postów