Powiem Ci szczerze, ¿e nie mam pojêcia, któr± INPÊ mam zainstalowan±. Na necie jest tego pe³no, a nie wszystkie daj± siê ³atwo zainstalowaæ - daleko im do "One click installation" ;)
Powiem Ci szczerze, ¿e nie mam pojêcia, któr± INPÊ mam zainstalowan±. Na necie jest tego pe³no, a nie wszystkie daj± siê ³atwo zainstalowaæ - daleko im do "One click installation" ;)
W jednym z tematów opisywa³em instalacjê inpy, której u¿ywam codziennie. Poszukaj w moich postach na forum ;)
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Mam uszkodzon± matê pasa¿era. Zakupi³em emulator maty i pod³±czy³em. B³±d ju¿ nie wyskakuje. Co zrobiæ jednak ¿eby auto nie krzycza³o, ¿e pasa¿er ma zapi±æ pasy i ¿eby te¿ nie ¶wieci³a siê kontrolka o niezapiêtych pasach ? Dosta³em do emulatora maty równie¿ emulator pasów ale gdzie go wpi±æ to nie mam pojêcia. Jedyn± instrukcjê jak± znalaz³em to instrukcja do e60 ale w e66 inaczej to pod siedzeniem wygl±da.
EDIT: Sytuacja opanowana. Zdejmujemy plastikow± os³onê z przodu siedzenia. Wypinamy pierwsz± kostkê ¿ó³to-czarn± od strony kierowcy. Wypinamy kable czarny i bia³y id±ce od pasa. W ich miejsce wpinamy emulator i pod³±czamy ca³o¶æ do modu³u pod siedzeniem. Wypiêty przewód bia³y i czarny mostkujemy ze sob±. Kasujemy b³êdy np. IST¡ i temat opanowany. Powiadamianie o niezapiêtych pasach u pasa¿era wy³±czone. Je¿eli kto¶ zna sposób jak to zrobiæ za pomoc± programu bez ingerencji w okablowanie to z chêci± poczytam.
Ostatnio edytowane przez ARIE(L) ; 22-07-2016 o 18:18
Da sie . mi tak zrobili. Dam Ci znak jak w poniedzialek
Wypalcowane z LG G4
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Matê od³±czasz i wykodowujesz.
Komunikat o zapiêciu pasów da siê wykodowaæ dla obu foteli
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Tak w ogóle mo¿na gdzie¶ kupiæ matê pasa¿era now± w rozs±dnej cenie ? Bo u¿ywka to chyba mija siê z celem bo nie wiadomo czy bêdzie sprawna a jak bêdzie sprawna to pewnie te¿ nie na d³ugo.
ASO prawie 600z³ + potrzebny jest tapicer
Henry Ford
Jakie zadanie ma do zrobienia tapicer ? Trzeba pruæ skórê ¿eby j± zdj±æ czy tylko bêdzie konieczne podklejenie od spodu ? Widzia³em gdzie¶ filmik z demonta¿u siedzenia ¿eby matê wymieniæ ale to chyba by³o e46 i nie wygl±da³o z tym ¼le no ale tu mo¿e byæ trudniej. Koszt maty nie tragiczny wiêc mo¿e bym siê za to wzi±³ w nastêpnym sezonie.
Mata jest bodaj¿e miêdzy skór± a piank±.
Trzeba rozdzieliæ jedno od drugiego, a nastêpnie po³±czyæ z now± mat±.
W tym przypadku nie powinno byæ tragedii.
Gorzej jest w przypadku maty grzewczej
Henry Ford