Poprostu musisz posprawdzac wszystkie wtyczki pod siedzeniami i je usztywnic(my powiazalismy je kabelbindrem)i wykasowac,bedziesz mial spokuj.
Poprostu musisz posprawdzac wszystkie wtyczki pod siedzeniami i je usztywnic(my powiazalismy je kabelbindrem)i wykasowac,bedziesz mial spokuj.
Od¶wie¿ê temat.
Zacz±³ mi ostatnio wyskakiwaæ b³±d poduszki kierowcy. B³±d za to odpowiadaj±cy jest w module fotela kierowcy:
9752 short cut detonation circuit2 to ground
W wolnym t³umaczeniu wnioskujê to jako "Zwarcie na obwodzie detonacyjnym 2". Gdy b³±d skasujê, pojawia siê z powrotem w ci±gu kilkudziesiêciu kilometrów.
Mam te¿ b³±d maty:
9763 Interruption SBE1
Ten b³±d wraca zaraz po skasowaniu.
Zajrza³em pod fotel. Modu³ do którego przypiêta jest mata ma pêkniêt± izolacjê w dwóch przewodach (niebieski i bia³y id±ce ju¿ do maty), jednak one siê nie stykaj± i ciê¿ko mi uwierzyæ, ¿e komputer mo¿e byæ a¿ tak czu³y.
Mam taki plan, ¿eby odpi±æ kompletnie matê i skasowaæ b³±d od poduszki i zobaczyæ, czy wróci. Je¿eli nie, to zdaje siê tylko emulator do czasu wymiany maty mo¿e pomóc. Co o tym s±dzicie i czy ewentualnie macie pomys³, gdzie móg³bym jeszcze szukaæ przyczyny?
dziêki z góry :)
Je¿eli odepniesz matê ci±gle bêdziesz mia³ b³±d jedyne co mo¿esz zrobiæ emulator pod³±czyæ skasowaæ b³±d i je¿eli nie wróci to znaczy ¿e mata do wymiany. Albo ncsem wy³±czyæ matê ale stracisz wtedy autopark. Sam to przerabialem
Lukas od maty jest b³±d 9763, ale to nie on powoduje pojawienie siê komunikatu "Driver airbag failure". Problemem jest losowo powracaj±cy b³±d 9752 - czyli zwarcie na obwodzie i jego chcê zdiagnozowaæ.
Mi chodzi o to ¿eby wykluczyæ uszkodzenie maty podpinasz emulator je¿eli b³±d nie wróci no to mata.
Lukas, ja wiem, ¿e mam matê uszkodzon± na 99%. Szukam rozwi±zania na pierwszy b³±d.
Na pocz±tek to uruchomi³bym program ISTA D(wersja Rheingold jest do znalezienia w internecie i dzia³a na zwyk³ym kablu)
Program poda Ci dok³adnie o jaki obwód chodzi(nazwie element "po imieniu")
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Mia³em podobny problem. Szyber mia³ zapchane kanaliki i woda lecia³a po kostce (s³upek prawy). W pierwszej kolejno¶ci sprawdziæ nale¿y kostkê (preparat kontakt sie przydaje).
To bêdzie musia³o chwilkê poczekaæ, ale przymierzam siê do Rheingold'a od jakiego¶ czasu ;)
Te¿ mia³em problem z odp³ywami z jednorazow± powodzi± w³±cznie. Ostatnio nawet zagl±da³em pod schowek, ale wilgoci przy module AirBag nie stwierdzono. Mo¿esz doprecyzowaæ, któr± kostkê masz na my¶li? Z prawej strony pod schowkiem na rêkawiczki jest ich kilka. A mo¿e jaka¶ inna?
Maj±c zainstalowan± najnowsz± inpê z Ediabas 7.3 to rheingold to tak na prawdê chwila zabawy.To bêdzie musia³o chwilkê poczekaæ, ale przymierzam siê do Rheingold'a od jakiego¶ czasu ;)
Jedynie miejsca trzeba ok. 20GB na dysku
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms