-
Zaawansowany Użytkownik
a z innej beczki: czy przy okazji nie wymieniales klockow itp? Tez kiedys mialem problem z pukaniem z przodu,jak jechales to leb urywalo a na stacji przegladowej facet pukal sie w czolo maglowal 20 min.ogladal,meczyl zawieszenie na szarpakach i nic. Okzalo sie ze oprocz wachaczy wymienialem tez klocki i tarcze.A ze w warsztacie byli praktykanci nie dokrecili zacisku i latal.Na stacji diagnostycznej nic nie wychodzilo bo i hamowanie bylo ok i zawieszenie igla a sprawa sie rypla jak po trzech dniach zacisk sie odkrecil.spadl na tarcze i zablokowal kolo...naszczescie w korku,zeby zjechac na pobocze musialem zedrzec opone na kwadrat. Nazwy warsztatu nie podam bo jest dosc znany wsrod uzytkownikow BMW a pozatym szef zachowal sie i pokryl wszelkie koszty.
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie ma takiej opcji:) Coś jest na pewno nie tak po prawej stronie, bo czuje w czasie jazdy ze sie auto buja na prawy tył. Może amor do dupy sie trafił ale oczywiście na szarpakach wychodzi prawie 80%
Klocki i tarcze były robione ale sporo później.
-
Zaawansowany Użytkownik
a czy tam niema lozysk na gorze w gniezdzie amortyzatora? Bo z przodu mialem stuki jak wymienilem amortyzatory okazalo sie ze lozyska(lub cos podobnego) na gorze amortyzatora czy cos takiego byly do wymiany i ucichlo.W tej kwesti jestem glob wiec prosze o wyrozumialosc
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie ma. Są górne mocowania ale bez łożysk. Jak uszkodzone wydają charakterystyczny dźwięk. Było o tym.
-
Zaawansowany Użytkownik
http://zapodaj.net/ac23f7739391d.jpg.html cześć nr 8 czyli poducha była też zmieniona.
Wczoraj przy szybszej jeździe wpadłem tylnym kołem w studzienkę i aż dupą zarzuciło na bok. Potem pojechałem pod prąd kawałek:) i wjechałem lewym kołem w tą samą studzienke i tak nie było. Tuleje wachliwe zmienione może 2 miechy temu.
-
Zaawansowany Użytkownik
ale rzucenie autkiem moze byc wlasnie przez nie spowodowane.....obejrzyj poszarp je starannie:)
Uprawnienia umieszczania postów