Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Uderzenie z tylu po wymianie amorkow...

Zaawansowany Użytkownik Awatar ArtiWPR
    BMW
    ALPINA B12 6.0 BMW 750i 740i 740d
    a z innej beczki: czy przy okazji nie wymieniales klockow itp? Tez kiedys mialem problem z pukaniem z przodu,jak jechales to leb urywalo a na stacji przegladowej facet pukal sie w czolo maglowal 20 min.ogladal,meczyl zawieszenie na szarpakach i nic. Okzalo sie ze oprocz wachaczy wymienialem tez klocki i tarcze.A ze w warsztacie byli praktykanci nie dokrecili zacisku i latal.Na stacji diagnostycznej nic nie wychodzilo bo i hamowanie bylo ok i zawieszenie igla a sprawa sie rypla jak po trzech dniach zacisk sie odkrecil.spadl na tarcze i zablokowal kolo...naszczescie w korku,zeby zjechac na pobocze musialem zedrzec opone na kwadrat. Nazwy warsztatu nie podam bo jest dosc znany wsrod uzytkownikow BMW a pozatym szef zachowal sie i pokryl wszelkie koszty.
    Born to be wild...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728
    Nie ma takiej opcji:) Coś jest na pewno nie tak po prawej stronie, bo czuje w czasie jazdy ze sie auto buja na prawy tył. Może amor do dupy sie trafił ale oczywiście na szarpakach wychodzi prawie 80%

Klocki i tarcze były robione ale sporo później.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ArtiWPR
    BMW
    ALPINA B12 6.0 BMW 750i 740i 740d
    a czy tam niema lozysk na gorze w gniezdzie amortyzatora? Bo z przodu mialem stuki jak wymienilem amortyzatory okazalo sie ze lozyska(lub cos podobnego) na gorze amortyzatora czy cos takiego byly do wymiany i ucichlo.W tej kwesti jestem glob wiec prosze o wyrozumialosc
    Born to be wild...

Zaawansowany Użytkownik Awatar kotsylwester
    BMW
    V8 Manual
    Nie ma. Są górne mocowania ale bez łożysk. Jak uszkodzone wydają charakterystyczny dźwięk. Było o tym.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728
    http://zapodaj.net/ac23f7739391d.jpg.html cześć nr 8 czyli poducha była też zmieniona.

Wczoraj przy szybszej jeździe wpadłem tylnym kołem w studzienkę i aż dupą zarzuciło na bok. Potem pojechałem pod prąd kawałek:) i wjechałem lewym kołem w tą samą studzienke i tak nie było. Tuleje wachliwe zmienione może 2 miechy temu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    ale rzucenie autkiem moze byc wlasnie przez nie spowodowane.....obejrzyj poszarp je starannie:)

Uprawnienia umieszczania postów