Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 20

W±tek: w³±czam klime i auto siê grzeje...

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Hej, wszystko jest ok, tylko za pó¼no w³±cza Ci siê wisko. Mo¿esz wymieniæ na nowe lub odgi±æ delikatnie blaszkê, je¿eli masz wisko Behra, ewentualnie regeneracja. Oczywi¶cie, je¿eli dzia³a wolny bieg wentylatora klimy. Kolega Brunoz siê zagalopowa³ w e32 s± dwa biegi, wolny przez rezystor, szybki bez. Sterowanie PWMem jest dopiero po lifcie, ale w e38.

U mnie jak stojê w du¿ym korku z klim± to te¿ wskazówka temperatury delikatnie pracuje, ale mam tak odk±d pamiêtam, czyli jakie¶ kilkana¶cie lat i jest ok. Jednak¿e tak powinno byæ tylko przed liftem M30 lub M70.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 24-05-2012 o 17:10
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Wiem ¿e napisa³em jak do e38, ale ju¿ nie bêdê poprawia³, bo Wasze opisy bêd± bez kontekstu :-)
    Nein! Mein Schnitzel!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar lostami1988
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ
    chodzi o t± blaszkê któr± widaæ jak sie zdemontuje wisko na jego ¶rodku?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    tak ,to ta blaszka. lepiej kup sobie wisco z tak± sprê¿yn± ,mniej sie brudzi i jest mnie awaryjne :)

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ
    ehh.... musze powróciæ do tematu z tym ¿e problem grzania jest ju¿ opanowany chodzi o sprê¿arke a nie chce zak³adaæ nowego topica. chodzi o to ¿e dzisiaj kilka razy auto zaczê³o podnosiæ obroty i opuszczaæ jak sta³em na ¶wiat³ach wiêc pod blokiem macha do góry i patrze a tu jakby siê kompresor raz wy³±cza³ a raz w³±cza³ ale klima dzia³a³a ca³y czas.... dobrze my¶le ¿e to bedzie na dniach koniec sprê¿arki??

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Hej, sprê¿arka siê wy³±cza i w³±cza, to jest poprawna praca. Jednak¿e je¿eli siê zaciera i wy³±cza siê awaryjnie poprzez wy³±cznik, który siê w niej znajduje to ju¿ nie jest dobrze. Najlepiej podjechaæ do serwisu klimy, je¿eli zobacz±, ¿e ci¶nienie daje dobre i na maksymalnym nawiewie i klimie na 16 nie bêdzie siê wy³±czaæ to nie powinna byæ ona.

Kiedy ostatnio robi³e¶ serwis klimy?
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ
    2 tygodnie temu

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez lostami1988 Zobacz posta
    2 tygodnie temu
    Hej i nie stwierdzili ¿adnej usterki uk³adu klimatyzacji. Pochodzi³o auto z pó³ godziny na maszynie, tak aby mo¿na by³o co¶ powiedzieæ. Czy uk³ad by³ rozszczelniany? Jak± ilo¶æ czynnika i oleju nabili? Wydaje mi siê, ¿e problem nie le¿y po stronie sprê¿arki, chyba, ¿e nie dodali oleju i siê faktycznie zatar³a. Nie zmienia to jednak faktu, ¿e momenty za³±czenia sprê¿arki lub jej wy³±czenia nie powinny byæ w aucie, ani na obrotomierzu wyczuwalne.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ
    nie no robili wszystko stwierdzili tylko ¿e jest luz na ³o¿ysku klimy i faktycznie troche widaæ na ja³owym ¿e lata
    czynnika dolali jakie¶ 0.8 kg a oleju to nie wiem ile ale mówili ¿e te¿ dolali. mam gdzie¶ ten wydruk który mi dali.

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Po pierwsze jaka jest temp na zewn±trz? Jest co¶ takiego jak czujnik temp parownika. On roz³±cza sprê¿arkê przy temp oko³o 2 stopni. Jak na dworze jest 20 stopni i klima jest mocno wydajna to czêsto bêdzie roz³±czana sprê¿arka. Normalny objaw. W ¶rodku bêdzie lodówka. Jak filtr kabinowy zabity to ten sam efekt. Jak wentylator chodzi na pierwszym biegu i mocno ch³odzi w ¶rodku to siê nie martw.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •