-
Zaawansowany Użytkownik
Rolety trojkatne szyb bocznych
Witam jakos nie moge znalezc podobnego tematu a mam problem z niezwijajacymi sie roletami trojkatnymi. Mam pytanie jak wymontowac rolete z obudowy zeby naciagnac sprezyne ?
-
Doświadczony Użytkownik
Jak mnie pamięć nie myli, to musisz kombinerkami pociągnąć pręt bg wyszedł z obudowy i kręcić prętem naciagajac tym samym sprężynę
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
-
Doświadczony Użytkownik
Najpewniej masz ułamany ten kawałek plastiku, który trzyma trzpień, toteż samo nakręcenie nic nie da. Trzeba albo naprawić chałupniczo albo wymienić na nowe.
To częsta przypadłość - widocznie tam jest słaby punkt. Sprawne używane trójkąciki trudniej znaleźć.
-
Doświadczony Użytkownik
Trzpień jest zaplanowany chyba w górnej części rolety, nie pamiętam teraz dokładnie, musisz się przyjrzeć i zobaczyć i próbować, u mnie udało się naciągnąć.
Wysłane z mojego Galaxy Note przez Tapatalk'a
-
Doświadczony Użytkownik
poszukaj na grupie e38 tam jest temat o tym:)
-
Vip
Vip
od góry wypchnąć trzpień do dołu i nakręcić ,w ostateczności wyłamać wzmocnienia wyciągnąć całość i nakręcić
-
Doświadczony Użytkownik
Da się to zrobić bez łamania czegokolwiek, wiem bo naciągałem u siebie. Nie jestem w stanie Ci tego wytłumaczyć pisząc. Trzeba się troszkę nagimnastykować ale dasz radę :)
-
Zaawansowany Użytkownik
temat ogarniety, odkleilem wzmocnienia i wyjalem ja, nastepnie nakrecilem, wlozylem i wkleilem wzmocnienia. wielkie dzieki za rady.
Uprawnienia umieszczania postów