Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: hmmm problemy z wybraniem OC

No wiem, wiem, ale nie uwierze że jest jej do obliczenia składki potrzebny mój adres albo nazwisko panieńskie mamy. Rozumiem że imię i nazwisko, wiek, jak długo mam prawko, miasto, ale proszenie mnie o ulicę i numer domu to już jest wyciąganie danych. Poza tym zawsze to jedna firma więcej zaśmiecająca mi skrzynkę makulaturą. A cholera wie komu oni by te dane sprzedali. A jak sie jej ostro postawiłem że ni hu hu mojego adresu nie dostanie to nagle sie okazało że można oblizyć bez tego składkę :) No ale że na ponad 30 letnie auto wyliczyli mi 2000zł to w tym momencie skończyła sie nasza rozmowa.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Dzisiaj ubezpieczałem E32. Wybrałem Link4 przez lenistwo i brak mobilności, po prostu poprzednik miał tam OC, a ja tylko przedłużyłem. Mam max zniżek i zapłacę za rok 640zł, w tym już jest AC na szyby. Tak więc nie jest źle. Sprawa do załatwienia w trakcie 10 minutowej rozmowy telefonicznej.
    Pozdrawiam - Maciek

Zaawansowany Użytkownik

heh

i własnie tak zrobie Macku LINK 4...rulezzz

Easy

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Bukol
    Dzisiaj ubezpieczałem E32. Wybrałem Link4 przez lenistwo i brak mobilności, po prostu poprzednik miał tam OC, a ja tylko przedłużyłem. Mam max zniżek i zapłacę za rok 640zł, w tym już jest AC na szyby. Tak więc nie jest źle. Sprawa do załatwienia w trakcie 10 minutowej rozmowy telefonicznej.
    No widzisz, jesteś 8 lat starszy ode mnie i płacisz z tego tytułu 120pln mniej, mimo że przecież nie jestem małolatem i prawko mam 12 lat.... ;) Czyli Link 4 podchodzi jednak do każdego inaczej... ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    No widzisz, jesteś 8 lat starszy ode mnie i płacisz z tego tytułu 120pln mniej, mimo że przecież nie jestem małolatem i prawko mam 12 lat.... ;) Czyli Link 4 podchodzi jednak do każdego inaczej... ;)
    Tam są jeszcze jakieś zniżki za, n.p. posiadanie dzieci itp. Pewnie na te 120zł składa się kilka czynników: wiek, dziecko itp. Faktycznie w linkowni nie dowiesz się ile zapłacisz dopóki Ciebie nie przesłuchają "na okoliczność".
    Pozdrawiam - Maciek

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Dzisiaj ubezpiczylem swoja 740 w link4 i jestem mile zaskoczony.Powiedzieli mi 507(OC+NW+Szyby24)Chyba mnie przekonali do siebie. :D

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Ja mam OC na moją e32 3.0 w Axa - decydowała mi cena, a oni byli najtańsi.
    Przy chyba (nie jestem pewien - misiałbym sprawdzić na polisie w domu) 28% zniżki płacę 820 pln w 4 ratach - w jednej byłoby 764pln.
    Do zniżki dostałem bonifikatę za dzieci i jeszcze cosik stargowałem.

Dla porównania - Link4 przy tych samych warunkach proponował mi 1204pln, a PZU ponad 1300.

Jeśli chcesz, to axa daje jeszcze promocję, że jak jesteś wprowadzony przez "znajomego", czyli przy rozmowie naliczeniowej podajesz nr polisy tamtego, to Ty masz na stałe dodatkowe 5% zniżki do polisy, a druga osoba dostaje jednorazowo bon na 50pln.
    Więc korzystają obydwaj, ale oczywiście najpierw lepiej soprawdzi9ć wszystkich, bo w OC chodzi przecież o cene składki, a nie o firmę, bo jak co to przecież będziesz bił się z ubezpieczycielem sprawcy wypadku, a nie swoim :>
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Uprawnienia umieszczania postów