Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: zatrza¶niêta klapa baga¿nika

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    728iA e38 2000
    Sk±d
    szczecin

zatrza¶niêta klapa baga¿nika

Witam forumowiczów
    Mój problem polega (jak w temacie) na zatrza¶niêtej klapie baga¿nika. Nie mogê jej otworzyæ z kluczyka,przyciskiem pod kierownic± ani wk³adaj±c kluczyk w zamek przy klapie.Klapa jest zatrza¶niêta ,ale nie domkniêta.przy ka¿dym odpaleniu auta wy¶wietla siê komunikat o niezamkniêtym baga¿niku.Za pomoc z góry dzieki.
    tomala

Konto zablokowane
    Do³±czy³
    Nov 2010
    Sk±d
    Wyszkow/Oslo
    Czy masz doci±ganie klapy? Je¶li tak to INPA powinna sobie z tym poradziæ,mia³em to samo,nie mog³em otworzyæ z kluczyk,z zewn±trz oraz w ¶rodku i seban otworzy³ j± za pomoc± INPA.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grzechu4don
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    Sk±d
    Bydgoszcz
    je¶li masz domykanie klapy i by nadal nie dzia³a³o poczytaj TEN w±tek ;) ..... mo¿e siê przyda :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    728iA e38 2000
    Sk±d
    szczecin
    domykanie elektryczne klapy oczywi¶cie jest.na forum doczyta³em,¿e skoro modu³ widzi otwart± klape to nie otworze jej za pomoc± dostêpnych metod.wiêc jestem w kropce .do tego lampka w bagazniku ciagle sie swieci skoro modu³ widzi ,¿e klapa jest otwarta.problem polega na tym,¿e którego¶ dnia akumulator siê roz³aduje i wtedy bedzie kompletna klapa
    tomala

Konto zablokowane
    Do³±czy³
    Nov 2010
    Sk±d
    Wyszkow/Oslo
    Jak pisa³em wy¿ej,pod³±cz INPA i poszukaj opcji otwarcia klapy,u mnie pomog³o.

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez tomalkowal Zobacz posta
    do tego lampka w bagazniku ciagle sie swieci skoro modu³ widzi ,¿e klapa jest otwarta.
    Lampka w baga¿niku powinna po d³u¿szym czasie sama zgasn±æ.
    Gra muzyka

Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    Sk±d
    Bydgoszcz
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD Zobacz posta
    Lampka w baga¿niku powinna po d³u¿szym czasie sama zgasn±æ.
    guzik prawda, jak mi siê klapa zawiesza³a to lampki po nocy by³y gor±ce a ako wy³adowane ;)
    musia³em ¶rubokrêtem przestawiæ ten "cypek" od domykania bo wywala³o komunikat ¿e klapa otwarta i nie sz³o otworzyæ guziorami tylko z klucza,i domykanie nie dzia³a³o.
    te¿ by³em zdziwiony ¿e nie ma ¿adnej czasówki od gaszenia ;)
    mia³em tak ju¿ dwa razy :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    728iA e38 2000
    Sk±d
    szczecin
    Cytat Zamieszczone przez grzechu4don Zobacz posta
    guzik prawda, jak mi siê klapa zawiesza³a to lampki po nocy by³y gor±ce a ako wy³adowane ;)
    musia³em ¶rubokrêtem przestawiæ ten "cypek" od domykania bo wywala³o komunikat ¿e klapa otwarta i nie sz³o otworzyæ guziorami tylko z klucza,i domykanie nie dzia³a³o.
    te¿ by³em zdziwiony ¿e nie ma ¿adnej czasówki od gaszenia ;)
    mia³em tak ju¿ dwa razy :)
    grzechu ja nawet kluczem otworzyc nie moge i to jest ból.pewnie rano bedzie po akumulatorze
    tomala

Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    Sk±d
    Bydgoszcz
    dziwne ¿e kluczem nie idzie otworzyæ.... wygl±da to na mechaniczn± usterke a nie elektryczn± ..... kiedy¶ w "dawnym" aucie zatrzasnê³a mi siê reklamówka miêdzy zamkiem klapy i te¿ nie sz³o nic zrobiæ , pomog³o szarpniêcie w górê z jednocze¶nie przekrêconym kluczykiem :D
    ale wracaj±c do tematu to "manualnie" kluczem powinna siê otworzyæ , chyba ¿e zamek w klapie pad³ (mo¿e wypad³a sprê¿ynka z zamka)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    w 06.1996 lampka w baga¿niku ga¶nie - widzia³em wczoraj na warsztacie bo mia³em otwarty baga¿nik przez 3 godziny. Lmapka grzecznie zgas³a po kwadransie. Wystarczy otworzyæ które¶ drzwi i lampka znowu siê uaktywnia.
    Nein! Mein Schnitzel!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •