Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: problem z obrotami 735i

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    735ia
    Sk±d
    legnica

problem z obrotami 735i

Witam
    Zauwa¿y³em ostatnio taki problem w mojej 735ia
    Czasami jak stojê np. na ¶wiat³ach to obroty spadaj± do oko³o 500 obrotów, czasami delikatnie wy¿ej oko³o 600 obrotów, auto ani nie telepie, ani z zewn±trz nie s³ychaæ jakby mia³o zgasn±æ. Po puszczeniu hamulca normalnie jedzie. Ma ca³y czas moc, nie przerywa idzie a¿ mi³o. Czasami je¿d¿ê ca³y dzieñ i obroty s± ca³y czas w normie, a czasami sobie tak spadn±. Dodam, ¿e auto u¿ytkuje tydzieñ, wcze¶nie równo rok sta³o w szopie. Wymieni³em filtr oleju, powietrza i olej. Komputer nie pokaza³ ¿adnego b³êdu. Auto odpala za ka¿dym razem idealnie, nie mam pojecia od czego zacz±æ poszukiwañ rozwiazania. Z góry dziêkujê za pomoc i pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar technics
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Sk±d
    Szwecja
    Moje stare 735 tez tak mialo . Wogole bardzo lubilo wolne obroty 500 obrotow to byl standard . Jedyne co to po wlaczeniu klimy podnosily sie troszke na 650 . Auto normalnie jezdzilo i nie mialem zadnych z tym problemow . Jesli juz masz ochote cos z tym zrobic to mozna podniesc obroty disem albo pokusic sie o regulacje na przepustnicy . Ja nigdy tego nie robilem .

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    735ia
    Sk±d
    legnica
    Silnik zachowuje sie normalnie, bo nie telepie nim i ma moc, ale przera¿a mnie czy nie przyczyna jest zbyt uboga miesznka, mo¿e któras pompa, albo sonda umiera?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Inur
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Sk±d
    Poznañ
    A jak zgasisz ¶wiat³a mijania to co siê dzieje z obrotami?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    735ia
    Sk±d
    legnica
    tak jesty taki moment ze sie podnosza na chwile.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Inur
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Sk±d
    Poznañ
    W sumie nie wiem czy jest siê czym martwiæ? Komputer reguluje obroty zale¿nie od zapotrzebowania - np. na kompresor klimatyzacji albo alternator. Je¶li nie ma wyra¼nego falowania obrotów to nie ma siê czym przejmowaæ. Je¶li obroty faluj± to od³±cz przep³ywkê i sprawd¼ czy pomog³o. Je¶li obstawiasz ubog± mieszankê to wykrêæ ¶wiecê w lewym i prawym bloku, zobacz czy maj± taki sam kolor. Powinny byæ br±zowe. Je¶li s± bia³awe to masz ubog± mieszankê, je¶li czarne to bogat±. Je¶li maj± wyra¼nie ró¿ny odcieñ to mo¿e byæ co¶ z jedn± z sond.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    735ia
    Sk±d
    legnica
    No ale przypadkiem przy padnietej sondzie nie skoczy³o by mi spalnie? no i chyb mocy by te¿ nie by³o.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    S-c
    Nie martw siê. Sam tak mam, przejecha³em tak ponad 90 kkm i nic siê nie sta³o ani nic nie pogorszy³o. Powód do niepokoju powstanie je¶li powstanie jakiekolwiek najmniejsze falowanie, bo to jest oznak±, ¿e co¶ siê zaczyna dziaæ. Je¶li ju¿ chcesz mieæ absolutnie czyste sumienie to pod³±cz siê do INPY i zobacz jak cylindry pracuj±. Je¶li tam nic z³ego nie znajdziesz, to ciesz siê, ¿e masz sprawny samochód, bo znale¼æ dobr± 38 jest ju¿ bardzo trudno.
    Pozdrawiam

fm

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •