-
Zaawansowany Użytkownik
Problem z otwieraniem z pilota i alarmem
Cześć!
Mój problem polega na tym: samochód stał 2 dni zamknięty (+alarm fabryczny), wczoraj otworzyć z pilota niestety nie dałem rady. Po chwili namysłu i rozkodowania alarmu zgodnie z instrukcją, samochód jest otwarty, centralny działa.... niestety nada nie daje się otwierać i zamykać z pilota:/ Pomyślałem, że się sam kluczyk rozkodował (mało prawdopodobne bo baterie były świeże, a kluczyk w ciągu 2 dni nie zaznał żadnego upadku etc.). Postępując zgodnie z instrukcją kodowania kluczyka, samochód nie wykazuje, żadnych oznak prawidłowego zakodowania pilota. (dodam, że jest to e32 3.0 V8 pilot znajduje się w kluczyku) I teraz moje pytanie: Ktoś z Was już miał podobną sytuacje? Może padł mi jakiś moduł sterowania samym otwieraniem za pośrednictwem pilota? Patrzyłem na bezpieczniki i wszystkie wydają się być nienaruszone.... nie mam pojęcia co zrobić....
Z góry wielkie dzięki za odp!
-
yazg.o.t.
Vip
Ile razy próbowałeś zakodować kluczyk? Czasem trzeba kilku prób żeby się powiodło.
-
Zaawansowany Użytkownik
No właśnie próbowałem parę razy jednym, potem poszedłem po drugi i niestety nadal to samo :/ może w złym miejscu trzymam kluczyk? W instrukcji każą, żeby blisko odbiornika w lusterku pod różnymi kątami próbowałem i nic:/
-
Smerf Czepialski
Rozbierz ten kluczyk i zobacz czy nie przetarła się folia pod gumką ;)
-
Zaawansowany Użytkownik
Rozebrałem i wszystko w porządku. Podczas kliknięcia świeci się lampka/dioda, jak sprawdzam komórą poprzez aparat to ten emiter też się świeci...
A może ja źle celuję tym kluczykiem podczas kodowania? Gdzie dokładnie znajduję się ten odbiornik?
Ostatnio edytowane przez Kubas525 ; 16-05-2012 o 20:09
-
Smerf Czepialski
Wyślij mi na PW swój vin i link do tego tematu. Chyba że wiesz, że masz ori alarm, to wtedy dioda w którą powinieneś celować znajduje się w tej "półkuli" pod lusterkiem wstecznym.
~ wysłane poprzez Tapatalk
-
Smerf Czepialski
-
Zaawansowany Użytkownik
Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją i niestety brak jakiejkolwiek reakcji ze strony samochodu:/ Wydaje mi się, że zlokalizowałem problem z kodowaniem, ponieważ w instrukcji piszą, żeby "otworzyć samochód z pilota".... niestety nie jest to możliwe w moim przypadku, ponieważ nie reaguje i samochód otwieram normalnie z kluczyka. Może znacie sposób, żeby obejść ten pkt. może wiecie jak zaprogramować kluczyk, aby był to taki sam proces jak za pierwszym razem? Może wyjęcie baterii z samochodu, zrestartuje wszystkie ustawienia?
-
Smerf Czepialski
A nie grzebałeś coś przy OBC? Ja miałem podobny problem kiedy po rozpięciu aku nie ustawiłem daty i godziny, choć za cholerę nie wiem co to ma wspólnego.
Jeśli to nie OBC to raczej czeka Cię droga wyciągania po kolei instalacji alarmowej, czyszczenie, sprawdzanie, przelutowywanie etc.
-
yazg.o.t.
Vip
Jeżeli otwierasz drzwi z kluczyka, a nie z pilota to instrukcja mówi, żeby odczekać 5minut i dopiero wtedy zacząć kodować pilot.
TUTAJ podobny temat z BKP. W moim poście masz linka do screena z procedury.
Uprawnienia umieszczania postów