Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Nie działają spryskiwacze, ale tak dziwnie...

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    Inur, wielkie dzięki. O to mi chodziło. Masz plusa.

Zastanawiam się jak to możliwe, że intensywne mycie i zwykłe nie działają.. Bo rozumiem, że jedna pompka jest od szyby a druga od świateł. A intensywna jest osobno w tym małym zbiorniku. Tak wynika z Realoem. Wynika jeszcze, że i intensywna i ta zwykła są takie same (numer OE). W takim razie w razie czego mam na podmiankę jak się okaże, że dolna walnięta a górna działa. A potem górną podmienić na nową zawsze łatwiej.

Muszę jeszcze do WDS jak toto jest ze sobą podłączone skoro obie nie chcą działać.

EDIT:
    Już wiem dlaczego jak jeździłem, nie działały mi spryskiwacze na lampach. Otóż... powód jest prozaiczny. Światła do jazdy dziennej. Mycie lamp włącza się tylko jak światła główne są włączone. A ja testowałem za jasnego.

Dobra. Teraz konkrety: Żeby nie rozwalać nadkola i wywalać od razu 6L płynu, zastanawiam się czy nie dostać się do wtyczki X254, która jest za schowkiem pasażera i wchodzi do modułu GM (20 pin, czarna). Tam na pinie 18 po podaniu napięcia teoretycznie powinna pracować pompa spryskiwaczy. Mogę zmierzyć też rezystancję do masy. Jak będzie zero albo nieskończoność to mam odpowiedź.
    Szukałem też wspólnych punktów dla intensywnego i zwykłego mycia. No i jest nim punkt masowy X493, ale teoria padła gdyż do tego punktu również podłączona jest pompa od mycia lamp (która działa). Więc masa jest.

Niestety nie doczytałem czy przez to, że nie działa zwykła pompa, intensywna również nie będzie (bo leje sam koncentrat, który powinien zmieszać się z płynem). Ale na testach w inpie raczej powinna sama pracować. W końcu to testy.

Sprawdzę jeszcze czy na F4 i na F28 na pewno mam napięcie.
    Ostatnio edytowane przez brunoz ; 17-05-2012 o 16:25
    Nein! Mein Schnitzel!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów