-
Doświadczony Użytkownik
Podeszłem wczoraj do tematu naukowo :-)
Potrzebne narzędzia: Pecet, Inpa, kabel diagnostyczny, podstawowa wiedza o aplikacji, zdolności lingwistyczne.
Podłączając się w moduł ZKE3 można uruchomić (menu Activate) poszczególne elementy wyposażenia. Uruchamiałem pompkę od spryskiwaczy świateł i pięknie zapluło mi cały przód - znaczy się elegancko. Jest kop! Natomiast uruchamiając pompkę od wycieraczek nie słychać pompki wcale, nic nie leci, a po chwili uruchamiają się na chwilę wycieraczki, żeby wytrzeć niewidzialny płyn. Tak samo mycie intensywne (z tego małego zbiorniczka) nic nie powoduje oprócz poruszania się wycieraczek - czy tym steruje ta sama pompka? Jak to technicznie zrobili?
Sprawdziłem bezpieczniki. Zdaje się, że 4 i 6. Oba sprawne.
Przy okazji dowiedziałem się, co też moment po pierwszym ruszeniu auta po odpaleniu przez chwilę cicho buczy (silniczek jakiś czy co) - okazało się, że to regulator nacisku wycieraczek - można nim sterować (testować) w Inpie. Ciekawe, ciekawe...
Podpowiedzcie proszę czy dojście do tego zbiorniczka/pompki jest dobre po zdjęciu nadkola? Zdejmuję koło, odkręcam plastiki w tylnej części nadkola i już widzę?
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów