Przepływka pochodzi z mojej ex E32, którą defacto podpinałem zaraz po kupnie obecnej 7 - nie było różnicy.
Ogólnie strasznie ją przelewa na LPG i PB.
Przepływka pochodzi z mojej ex E32, którą defacto podpinałem zaraz po kupnie obecnej 7 - nie było różnicy.
Ogólnie strasznie ją przelewa na LPG i PB.
Skoro ją przelewa to nic innego jak przepływka, sonda, czujnik temp, komp, ewentualnie sprawdzić wiązkę. Rozumiem, że odpala normalnie czy zimna czy ciepła?
Ostatnio edytowane przez nino ; 30-05-2015 o 18:16
Dzięki za info. Więc tak: przepływkę mam sprawdzoną, czujnik dałem nowy (podepnę jeszcze inny zapasowy), odpala ciężej w każdym zakresie temperatur - muszę ją trochę pokręcić, kompa podmieniłem jedynie od motronica. Nie wpinałem od silnika, gdyż drugi co mam jest od wersji bez EML (nie wiem czy to ma znaczenie czy nie). Sprawdzę jeszcze wiązkę.
Jeśli odpala ciężej, to jest opcja, że siada Ci regulator ciśnienia paliwa - zalewa świece. Jest opcja, że oringi od wtryskiwaczy przepuszczają, ale to już trzeba by na stół wyciągnąć. Zobacz regulator ciśnienia najpierw.
Nie, regulator nie ma nic wspolnego z lpg. Masz sekwencje? Moze problem tkwi w instalacji - auto pracuje jednoczesnie na dwoch paliwach? Czujesz jakas roznice przelaczajac z pb na lpg i ja odwrot?
Tak, jest założona sekwencja. Przy PB dodając gwałtownie gaz - czasami dławi ją tak, że gaśnie lub wkręca się jak "traktor", przy LPG występuje tylko ten 1 objaw :/
P.S. cewkę też zmieniałem
janek a jak rano ją odpalisz zimną to zarąbiście czuć pb i trzeba dość długo kręcić?
Tak, przelewa ją mocno - po śnie zimowym tak ma.
dziwne , ja bym stawiał przepływke lub sonde ....