Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: [e38] Long. Witam serdecznie wszystkich.

Vip Vip Awatar hugoslawek
    BMW
    e38, 728i, manual, shadow line, 97' XI
    siema ZIOMAL!!!!!!!!!!!!
    gratuluję zakupu i powodzenia przy modach!!!
    P.S. nie obrażaj się sugestiami bardziej doświadczonych kolegów, bo z czasem sam dojdziesz do wniosków które oni już ci podsuwają :)

jeśli chodzi o mnie to:
    zaciski!!! przemaluj jak najszybciej
    gleba ale już :) :)
    tylna listwa - ble
    emblemat 750iL do wywalenia
    przednie reflektory z chromline'a niby ORI ale jakoś nie mają tego charakteru co standard :)

takie moje luźne spostrzeżenia.

pozdrawiam i ciesze się z Radzyniaka na forum:)

​może historyczny pierwszy spocik w Radzyniu Podl. ?????

Początkujący Użytkownik Awatar Kornelius
    BMW
    e38
    Co do mocy silnika, nie mam powodów by nie wierzyć wcześniejszemu właścicielowi a znam go dość długo. Jak odnajdzie wykres z hamowni mi go przekaże. Tu świetna jest sugestia użytkownika @Inur "co hamownia to inny wynik"

Wszystkie sugestie jakie się tu znalazły na pewno wezmę pod uwagę, lecz wszelakie modyfikacje dotyczące zewnętrznego wyglądu auta będą przeprowadzone za okres jakiegoś miesiąca może 2óch, kiedy będę eliminował purchelek rudej na nadkolu pod wlewem paliwa.
    Narazie doprowadziłem auto do wzorowego stanu technicznego, i cieszę się z radością z jazdy! :D

@hugoslawek - Również serdecznie witam Radzyniaka. Co do tego spotu jestem ZA a nawet nie przeciw. A co do gleby to przednie koła mają dość wysoki profil, przy wymianie przednich opon w przyszłości wleci niższy co nada autu lepszy wygląd, a mam nadzieję nie obniży komfortu jazdy.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    żaden nawet najbardziej genialnie zadbany silnik nie wykaże 30KM powyżej serii bo jest zadbany tak jest prawda i tyle ludzie inwestują olbrzymie sumy w tuning motorów n/a i uzyskuja takie podobne wartości po wielu tysiacach złotych także jak wierzysz w takie przyrosty z powietrza to zejdź z świata bajek na ziemie wiem od 2 lat tuninguje V8 bardzo podobne do twojego i to nie ejst prosta ani tania ścieżka :) także czekam na ten wykres :))) i wywalaj ten znaczek i zaciski nie rób SOBIE wiochy :)

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Kornelius Zobacz posta
    A co do gleby to przednie koła mają dość wysoki profil, przy wymianie przednich opon w przyszłości wleci niższy co nada autu lepszy wygląd, a mam nadzieję nie obniży komfortu jazdy.
    a jaki masz teraz profil?
    zapewne 235/50/18 felga szerokości 8 cali ???

jak tak to jedyny w 100% własciwy rozmiar do tej felgi z przodu i nie zmieniaj go!!!!!!!!!!!
    a jeśli zamontujesz niższy profil na tej samej feldze to:
    1. widok będzie straszny (koło będzie mniejsze w tym samym nadkolu co sprawi wrażenie że stoi jeszcze wyżej)
    2. może któryś system lub skrzynia nieco świrować jak za bardzo zmienisz średnicę koła
    3. poszukaj tabele jakie rozmiary są przewidziane do e38 :)

i jeszcze raz:
    spokojnie, oswój się z autem a powoli dojrzejesz do własciwych modów :D

Początkujący Użytkownik Awatar Kornelius
    BMW
    e38
    @hugosławek - tak rozmiar się zgadza. No z autem faktycznie, dopiero się oswajam, robiąc to z ogromną przyjemnością.;)
    Co do modyfikacji to z pewnością wyleci tylnia listwa, a klamki wrócą do koloru nadwozia. Kusi mnie jeszcze pomalowanie wszystkich chromowanych listew w czerń. Za chromem nie przepadam, lecz myślę że taki zabieg nie ujmie "majestatu" autu jakim jest BMW serii 7.
    PS: Skoro obaj jesteśmy Radzyniakami ;D to w wolnej chwili możnaby się spotkać i porozmawiać na ten temat. Widzę że jesteś już użytkownikiem serii 7 o dość długim stażu i z pewnością wiesz o tych wozach więcej, a ja dopiero zaczynam

BMW
    PW poszło

apropos zamalowania chromu to nie odbiera majestatu a dodaje zadziora sportowego i odmładza optycznie auto... :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    nie maluj chormu nie rób jej tego to limuzya do tego w longu a nie auto wyścigowe

Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    nie maluj chormu nie rób jej tego to limuzya do tego w longu a nie auto wyścigowe
    Co do chromu to sie zgodze ale swoim longiem czesto sie scigam i niedal mi jeszcze rady zaden ktory mial na to ochote :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ok ja nie napsałem, czy jest to wolne auto tylko 7er z czarnym matem wygląda jak kant dupy zza krzaka bo prawda jest taka, że czarne to sa fajne w e-34 ala bandzior ale to w 5er nie 7er :)
    a swoją droga z chęcią bym srawdził twego longa tylko te kilometry..............

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez hugoslawek Zobacz posta
    apropos zamalowania chromu to nie odbiera majestatu a dodaje zadziora sportowego i odmładza optycznie auto...
    ...pod warunkiem, że zrobi się to jak należy zarówno kolorystycznie jak i technicznie ;) Niestety zamalowywanie chromu na czarno ma się nijak do wymienionych kryteriów...

Uprawnienia umieszczania postów