Nawierzchnia na A4 a szczególnie miedzy Gottingen a Lipsk to totalna bajka. Reszta też bdb.
Chyba nawet lepsza niżeli na A2.
Nie zgodze sie - chyba ze nie trzymasz sie na A2 ograniczen predkosci ;D
Moim zdaniem od Venlo 40 do Duisburga i tam na A3 w kierunku Hannoveru.
Z A3 zrobi sie A2, na Kreuz Kamen zjezdzasz na A1 i wskakujesz na A44.
Tym sposobem przeskakujesz ciasny odcinek A44 do Dortmundu.
Pozniej A7, A38 na Lipsk, A14 do Drezna i A4 do Zgorzelca.
Takie jest moje zdanie ...
@PawelG
Jak czesto jezdzisz miedzy Venlo a Zgorzelcem ?
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
No to mi teraz namieszałeś Sebek :)
Trasa zaproponowana przez Sebka ma zawarte w sobie chyba wszystkie znane mi w tamtym rejonie ułatwienia :)
@Sebek
Teraz już staram się latać do kraju, wczesniej jezdziłem po 5-8 razy do kraju rocznie bywało częsciej zależnie od potrzeb.
A tak przy okazji to przy A38 jest mnostwo stacji LPG - trzeba tylko zjechac z autostrady, ja tankuje zawsze na zjezdzie Werther - w prawo i w salonie samochodowym lub w lewo na Shellu.
Jest to mniej wiecej polowa trasy od wjechania na A38 a Lipskiem.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Ja mam inną trasę z Uk do Pl. Biorę prom z UK harwich ok 22 do holandi hook van holland gdzie jestem 7 rano Prom płynie całą noc ale śpisz w kabinie i trasę zaczynasz już w Holandii gdzie masz do np. Katowic 1200km. Przez niemcy pod hanover i pod berlin i z berlina do a4 Bardzo szybka trasa.
Jak German to Anna.
właśnie mój kuzyn,do swojego brata do UK też w taki sposób dostał się na drugą stronę,ale z tego co wiem to w sumie z Hook van Holland jest kiepskie połączenie.Chodzi mi o to,że prom jest chyba tylko 3 razy w tygodniu i ponoć jest bardzo drogi.Może wiesz coś więcej na ten temat??
Jedz przez zaglebie Ruhry, Kassel (A44), Nordhausen (A38), Lipsk, Drezno Zgorzelec duzo mniej ciezarowek na A2 jest ich cale stado :D no i w sumie lepiej jak 50km mniej do przejechania- podobnie smigasz jadac z Hook of Holland - Rotterdam, Ultrecht, potem A3 do zaglebia i dalej przez A44 i A38-
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 10-05-2012 o 21:09
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!