Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: [ pozostale] Przednia szyba

To ja już nic nie kminię. Tym bardziej że dzwoniąc dzisiaj za ową szybą, pytano się mnie czy ma podgrzewanie czy nie, tak samo o czujnik i pasek. Więc wychodzi na to że były bez grzania. Też myślałem że te z grzaniem miały pod piórami te brązowe paski, a teraz to sam już nie wiem... W ASO mi powiedzieli że E38 wogóle nie miało podgrzewanej szyby :]

Elvis, gdzie dokładnie na śląsku tyle to kosztuje? Mam rozumieć że cena jest za szybę + wymiana a do tego trzeba doliczyć sobie pewnie ze 100-150zł za uszczelkę? Bo w Krakowie najtaniej znalazłem samą szybę (grzanie, pasek, czujnik) coś za 830zł. Bez grzania jest 200zł tańsza. Więc jakby to był jakiś bliski dla mnie śląsk to bym mógł zrobić wycieczkę. I powiedzcie mi, czy trzeba wymieniać tą górną listwę nad szybą czy tylko uszczelkę
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

7ka
    Gość
    w wawie mam goscia co za szybke podgrzewana,z czujnikiem deszczu,zielony pasek ,uszczelka , wymiana=1100zl

To podobnie jak w Krakowie 1100-1200zł. tylko ASO woła sobie koło 2500 :]

7ka
    Gość
    wiem :D

juz dwa razy niestety musialem szybe wymienic :x ten pierwszy byl przeplacony tak jak mowisz...

a wlasciwie to 3 szyba bo wlasnie ta z aso uwaga... byla krzywa..i po 3 miesiacach jak przyjechalem bop cos mi szumiala... pan powiedzial ze krzywa :o -szyba z aso...

:razz:

Początkujący Użytkownik
    Zdolny był ten złodziajeszek ,że wyciagnął Ci pióra , wydawało mi się że nie jest mozliwe ściągnięcie wycieraczek w pozycji "postojowej".
    moje E38-740d ,VS1400

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Napisze jutro namiary na faceta co te szyby wymienia ,trzeba wcześniej mu dac znać żeby ja do siebie ściągnał jakies max dwa dni. Tą górną uszczelke sobie kup w serwisie ,tylko oryginał jest i kup sobie podkładki gumowe pod szybę, te podkładki sie niszczą przy wycinaniu starej szyby ,sa to groszowe sprawy ,a bez nich nie da sie dobrze szyby zamontować.pozdrawiam :)

a i za ta górna uszczelke płaciłem w serwisie jakieś 65 zł ,ta uszczelka ma w środku aluminium więc nie jest taka zwykła ,facet ma warsztat w Tworogu

No moja szyba też szumi strasznie :/ I była wymieniana kilka lat temu w ASO w Niemczech :] Co do ściągania piór to też kiedyś na to patrzyłem i doszedłem do wniosku że nie ma bata żeby ja zdjąć jak leżą na dole, a jednak się dało :] A co do wymiany, to chcę zmienić komplet, z wszelkimi uszczelkami, podkładkami, podszybiem i wszystkim co trzeba, tym bardziej że podszybie powoli się rozpada a nie chcę powodzi w elektronice. Ciekaw jestem ile mi rzeczoznawca przyzna kasy...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    Witajcie ,podgrzewanie jest w kazdej ,a to że nie widac pasków nic nie znaczy. Na Śląsku szyba z zielonym paskiem ,czujnikiem deszczu i podgrzewaniem - 650 zl z wymianą :)
    no raczej nie w kazdej bo ja np ani nie mam paskow ani nic i podgrzewanej nie mam niestety ;(
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    http://www.realoem.com/bmw/showparts...24&hg=51&fg=05

zobacz sobie ,ale tam nie ma wszystkich elementów chyba ,na pewno kup 1 , 9 , 4

w zalezności od tego czy masz szklany dach czy metalowy może to sie róznic :)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    Witajcie ,podgrzewanie jest w kazdej ,a to że nie widac pasków nic nie znaczy. Na Śląsku szyba z zielonym paskiem ,czujnikiem deszczu i podgrzewaniem - 650 zl z wymianą :)
    no raczej nie w kazdej bo ja np ani nie mam skow ani nic i podgrzewanej nie mam niestety ;(
    Adasio Ty chyba masz KRYZYS LINE , ten bumier :) pytanie dlaczego twierdzisz,ze nie masz podgrzewanej ?

Uprawnienia umieszczania postów