Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: [ pozostale] Przednia szyba

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar pan.boczek
    BMW
    MINI COOPER S
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    do nowego BMW robi PILKINTGON czy jak to sie tam pisalo ;-)

ja u siebie takowa zalozylem 2 miechy temu noweczke z uszczelka nowa i podszybiem
    z zielonym paskiem itd itp koszt z montazem 1150zl uszczelka + podszybie + szyba
    a ile kosztowalo samo podszybie? bo moje to juz prawie prochno...

Początkujący Użytkownik Awatar FIACIOR
    BMW
    BMW E38 735iA
    Ja też ostatnio wymieniałem szybkę. Ponieważ jestem szalony kupiłem oczywiście oryginalną (zielona, bez paska, z czujnikiem deszczu, podgrzewana) za 1600 zł :D
    Musiałem na nią czekać 3 dni aż dostarczą do Polski z Niemiec, bo nigdzie w magazynach takiej nie było. Wymieniałem w Auto Folszyb'ie - koszt 150 zł. Uszczelka górna kosztuje 70 zł, podszybie 165 zł.
    Pozdrowionka

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    A ja płaciłem za PILKINGTONA w Gliwicach 950 zł z montażem szybko i profesjonalnie 2,5 godzinki chłopaki bardzo ładnie i czysto to zrobili. Szyba z zielonym paskiem, czujnikiem deszczu i grzanym dołem czyli standard.
    Dreams from Dreams - 7er...

Widze że sporo osób ma tą wymiane już za sobą. Jednak przejechane kilometry robią swoje na szybie. Dobra widoczność i komfort jazdy to podstawa :)
    Też sie pewnie zdecyduję na Pilkingtona bo w ASO to liczą troszke za słono. Dzięki za odpowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez pan.boczek
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    do nowego BMW robi PILKINTGON czy jak to sie tam pisalo ;-)

ja u siebie takowa zalozylem 2 miechy temu noweczke z uszczelka nowa i podszybiem
    z zielonym paskiem itd itp koszt z montazem 1150zl uszczelka + podszybie + szyba
    a ile kosztowalo samo podszybie? bo moje to juz prawie prochno...
    W aso chyba 190zl

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja teraz kupowałem w ASO za 151 pln
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

7ka
    Gość
    ja kupowalem szybe ori z tielonym paskiem (chyba :/) i czujnikiem.. w ASO ze wstawieniem zaplacilem 2600zl niestety opcji ogrzewania nie mam :( a poszybie tez mam do wymiany ..

Chciałem odświeżyć nieco temat. Jako że komuś przeszkadzało moje auto, w nocy ktoś wytargał mi z tylnego zderzaka narożną listwę i pozbawił wycieraczek (mógł sprawdzić, bo już zużyte były, więc nie wiem po co one komuś). I zrobił to tak zręcznie że musiał pierdyknąć ramieniem bo szyba pękła. Tak więc na dniach będę ją wymieniał. Sprawa jest następująca: mam szybę z paskiem i czujnikiem, ale bez podgrzewania. Jak wygląda kwestia podgrzewania w E38. Czy są gdzieś tam w każdym aucie zostawione wiązki i wystarczy wsadzić szybę z podgrzewaniem i podpiąć, czy jest to raczej grubsza robota i nie ma co kombinowac tylko wstawić taką jaka była, czyli bez grzania?
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

7ka
    Gość
    ja tez mylalem ze w 730d nie mam podgrzewania bo nie widac bylo tych paskow...a jedna podgrzewanie bylo..

chyba to seryjnie jest

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Witajcie ,podgrzewanie jest w kazdej ,a to że nie widac pasków nic nie znaczy. Na Śląsku szyba z zielonym paskiem ,czujnikiem deszczu i podgrzewaniem - 650 zl z wymianą :)

Uprawnienia umieszczania postów