-
Doświadczony Użytkownik
Dobre słowa gaz nie jest sposobem na obniżenie kosztów a czesto w rezultacie koszty sie zwiekszają,
500 maks może czasem dla silnika dowolnego z palety E32 mogło być maksem 100 tyś co zrobić to tylko silnik jak dbasz tak masz choc nie zawsze sie to sprawdzic idąc tym tropem to panewki mozna wymienić zrobić szlify korb i będzie super na kolejne 20 lat o ile tuleje i góra jest ok a jak wyciągać już korbe to tuleje całą widać bez ściągania góry podobnie i zawory nie powinny byc zaolejone jesli dół był dobry co unaoczni stan tego silnika panewki kosztują koło 100zł, a swoją drogą to kiepski znajomy wcale nie przyjaciel skoro za zawory chcial 100zł ja sie poznalem i zakolegowalem z mechanikiem kolega mojego wójka wziął 20zł jak jeszcze nie chcialem sam tego robic bo nie bylem pewny. Mi 7 miesięcy temu poszla uszczelka pod glowica nie bylo powodem zeby zmieniac odrazu silnik bo dół mam jak dzwon a uszczelka od nowosci jeszcze góra nigdy nie byla ruszana zrobilem uszczelke + pełna obróbka głowicy i samochód całkiem inny płyn chłodniczy stoi ciśnienie w wężach ok oleju ani kropli nie ubyło a zrobione już 10k jeszcze ze 2 i go wymienie i tyle co wlalem to i tyle z leci jestem dumny z tego nowe uszczelniacze zaworowe widac spelniaja swoje zadanie
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów