Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: Problem z praca silnika :( Pomocy!!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar kubosh
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Blog
    9
    Niestety musze wszystkich zasmucic... Dzwonil do mnie przed chwila mechanik i oznajmil ,ze szlag trafil panewki... Ehh nie ma to jak zaczac poniedzialek od dobrych nowin.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Czyli miałem rację. Coraz więcej mam do czynienia z panewkami w M30, wygląda na to, że przebiegi rzędu 500 tyś to maks tego silnika niestety. Pocieszające w tym wszystkim jest to, że to najtańszy w zakupie silnik do e32, skontaktuj się z Adamem z Raszyna, BMW Auto Classic Serwis, ostatnio ktoś z forum robił tam przekładkę padniętego M30. Koszt nie był kosmiczny, a jeszcze długo pojeździsz, a Adam załatwi Ci dobry silnik bez problemu. Nie ładuj się w e38 jeżeli nie masz pieniędzy, bo prędzej czy później złapie Cię inna kosztowna usterka. Jeżeli wszystko jest ok z Twoim e32 to ja bym sobie je zostawił. Daj sobie również spokój z gazem, to nie jest sposób na obniżanie kosztów eksploatacji tak starych aut.

Na koniec, załatw sobie jak najszybciej garaż, bo jeszcze parę lat i auta nie będzie. Zacznie szwankować elektronika plus wychodzić rdza, te auta mają dobrą blachę, ale nie po dwudziestu latach.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 21-05-2012 o 17:33
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Czyli miałem rację. Coraz więcej mam do czynienia z panewkami w M30, wygląda na to, że przebiegi rzędu 500 tyś to maks tego silnika niestety.

Wygląda na to że same zakatowane trupy trafiasz.

Nie chce mi się zgłębiać przeliczników stojących za założeniami tego twierdzenia, ale w normalnie użytkowanym M30, 500 tys to 2/3 żywotności.

Nie zasłyszane, nie powtarzane, nie z fejsbuka nawet, tylko z własnego warsztatowego ślęczenia.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Wygląda na to że same zakatowane trupy trafiasz.

Nie chce mi się zgłębiać przeliczników stojących za założeniami tego twierdzenia, ale w normalnie użytkowanym M30, 500 tys to 2/3 żywotności.
    Zgadzam się z w/w wypowiedzią...

Po drugie ceny M30 "w dobrym" stanie są na tym samym poziomie co M70

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów