Czekamy na sprawozdanie z rozwiązania sprawy co było przyczyną, powodzonka.
Czekamy na sprawozdanie z rozwiązania sprawy co było przyczyną, powodzonka.
BMW 7 FOREVER
Cars are my drugs.
Dokładnie,miałem to samo w m20b25. Jesteś pewny że chodzi na wszystkie cylindry? Moim zdaniem to "ukręciło" któryś zawór.
Ja to zrobiłem w ekstremalnej sytuacji i ukręciło dwa lub trzy (już nie pamiętam) ale silnik pracował właśnie tak jak na tym filmiku...
Na 85% to będzie właśnie to...
To może któryś z kolegów poświęciłby mi chwilę w sobotę na sprawdzenie tego ? Bo moja wiedza na temat mechaniki jest mocno ograniczona :(
Nie jesteś nawet w stanie stwierdzić czy pracuje na wszystkie cylindry?
to akurat mogę sprawdzić .. co tylko będę w stanie oblookać to w sobotę dam sprawozdanie . Dziś rano sprawdzałem czy nie ma wycieku oleju - ale jest wszystko ok.
Moim zdaniem to zawór i nic innego... założę się że na któryś cylinder nie pracuje
okej - a jaki to jest mniej więcej koszt zrobienia tego ? czy kwalifikuje się to od razu z remontem całego silnika ? -> sorry za tak oczywiste dla niektórych pytania ale jestem elektronikiem z zawodu
z tego co napisałeś nie wynika absolutnie nic. Jeśli stukot jest "ogromny" to obstawiam coś z osprzętu rozsypanego (pompa wody itd.)
'59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0
Jeśli zawór to normalne że głowice trzeba ściągać.
Z filmiku ciezko to ocenic ale jezeli niema przedmuchu przy kolektorze wydechowym ( na zimnym silniku po odpaleniu sprawdz reka czy nigdzie nie dmucha) to obstawialbym dzwigienke zaworowa bo potrafi sie poluzowac szczegolnie gdy ktos pchal lapy wczesniej regulowal zawory i dobrze nie dokrecil