Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: [E38] Mechanicy zdjagnozowali b³êdy ale nie wiedz± od czego one s±.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar hozar
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    740iA 94r.
    Sk±d
    ¯YWIEC

[E38] Mechanicy zdjagnozowali b³êdy ale nie wiedz± od czego one s±.

Witam dzi¶ by³em z samochodem u mechanika chcia³em ¿eby mi zdiagnozowali b³êdy które mi siê wy¶wietlaj± bo sam nie mogê do¶æ z INPA do porz±dku.
    Co mi siê wy¶wietla³o. Mia³em b³±d poduszek powietrznych, alarm (do³o¿ony bo fabryczny nie dzia³a) ¶wirowa³, pali³y siê kontrolki ABS i ASC.

I co zdiagnozowali...
    Wed³ug nich kontrolka od poduszek ¶wieci siê dlatego ¿e pad³a ta¶ma pod kierownic±, (jak ja pod³±czy³em INPE to wy¶wietla³ mi siê b³±d rezystora).. Ile takie co¶ mo¿e kosztowaæ?

Druga sprawa to ABS i ASC, go¶cie odczytali b³±d prêdko¶ci lewego przedniego ko³a po czym b³±d usuneli (nie powraca³ on) a kontrolki dalej siê pali³y i pal± do tej pory. Co to mo¿e byæ? Powiem od siebie ¿e obstawiam czujnik w najgorszym wypadku pompê ABS.

Trzecia sprawa to alarm, za¿±dali ode mnie instrukcji obs³ugi od alarmu bo nie wiedz± czemu on ¶wiruje a jak ich zapyta³em czy da siê zrobiæ tak ¿eby farbryczny alarm przywróciæ do ¿ycia to mnie wy¶miali i powiedzieli ¿e to bardzo du¿o pracy ¿e musia³ bym mieæ jakie¶ specjalne oprogramowanie itp.. Czy to naprawdê tak du¿o pracy? Nie wystarczy wymiana sterownika? Dodam ¿e kluczyk mi te¿ nie dzia³a, tzn dioda sie nie pali a bateria wymieniona oraz adaptacji kluczyka te¿ nie mo¿na wykonaæ..
    Ostatnio edytowane przez hozar ; 09-05-2012 o 23:28

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Jakby¶ by³ w okolicy Raciborza(100km) to odezwij siê, my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ z tego(jak nie wszystko) da siê ogarn±æ
    No chyba, ¿e ja prêdzej bêdê w twojej okolicy(kumpel planuje jechaæ do Bielska po samochód wiêc jest szansa)

Najlepiej to niech dok³adnie podadz± Ci b³êdy. Skoro masz inpê to mo¿esz sam je podaæ.

Skoro kontrolki nadal siê ¶wiec± to znaczy, ¿e b³±d nadal wystêpuje. Wystarczy po³±czyæ siê drugi raz i sprawdziæ b³êdy. Czasem po kasowaniu b³êdów warto wy³±czyæ zap³on na chwilê i jeszcze raz w³±czyæ.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar hozar
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    740iA 94r.
    Sk±d
    ¯YWIEC
    Na druku jakim dosta³em wypisane s±.

Diagnostyka sterowników BMW Poduszka pow. AB BAE1 Pamiêæ b³êdów

02 Obwód zap³onowy poduszki powietrznej po stronie kierowcy Rezystancja poza zakresem

Diagnostyka sterowników BMW ABS Pamieæ b³êdów
    33 Czujnik obrotów lewy przód Przerwa
    7 Czujnik obrotów lewy przód B³êdny brak sygna³u
    A z alarmem to oni tak jak pisa³em sami nie wiedz± potrzebuj± instrukcjê ale ja i tak wola³ bym go wywaliæ i chcia³bym mieæ oryginalny.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •