Witam dzi¶ by³em z samochodem u mechanika chcia³em ¿eby mi zdiagnozowali b³êdy które mi siê wy¶wietlaj± bo sam nie mogê do¶æ z INPA do porz±dku.
Co mi siê wy¶wietla³o. Mia³em b³±d poduszek powietrznych, alarm (do³o¿ony bo fabryczny nie dzia³a) ¶wirowa³, pali³y siê kontrolki ABS i ASC.
I co zdiagnozowali...
Wed³ug nich kontrolka od poduszek ¶wieci siê dlatego ¿e pad³a ta¶ma pod kierownic±, (jak ja pod³±czy³em INPE to wy¶wietla³ mi siê b³±d rezystora).. Ile takie co¶ mo¿e kosztowaæ?
Druga sprawa to ABS i ASC, go¶cie odczytali b³±d prêdko¶ci lewego przedniego ko³a po czym b³±d usuneli (nie powraca³ on) a kontrolki dalej siê pali³y i pal± do tej pory. Co to mo¿e byæ? Powiem od siebie ¿e obstawiam czujnik w najgorszym wypadku pompê ABS.
Trzecia sprawa to alarm, za¿±dali ode mnie instrukcji obs³ugi od alarmu bo nie wiedz± czemu on ¶wiruje a jak ich zapyta³em czy da siê zrobiæ tak ¿eby farbryczny alarm przywróciæ do ¿ycia to mnie wy¶miali i powiedzieli ¿e to bardzo du¿o pracy ¿e musia³ bym mieæ jakie¶ specjalne oprogramowanie itp.. Czy to naprawdê tak du¿o pracy? Nie wystarczy wymiana sterownika? Dodam ¿e kluczyk mi te¿ nie dzia³a, tzn dioda sie nie pali a bateria wymieniona oraz adaptacji kluczyka te¿ nie mo¿na wykonaæ..

Odpowiedz z cytatem