Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Przedstawiam w skrocie e32 735 1989 w manualu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E34 525i Touring 93'
    Samochód kosztował ile kosztował więc cudów nie będzie za te pieniądze. Myślę że i tak dobrze ją kupiłeś zważywszy na to że w auto zostało nie dawno wsadzone 4 tyś. Co do tapicerki... no cóż taki urok jasnych. Ja jej nie prałem bo kupiłem ją przed zimą a latałem na co dzień, wiec nie widziałem najmniejszego sensu żeby to robić. Co jak co ale efekt po praniu jest. Jeszcze te fotele poprawić i będzie git.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez stare_dobre_bmw Zobacz posta
    Samochód kosztował ile kosztował więc cudów nie będzie za te pieniądze. Myślę że i tak dobrze ją kupiłeś zważywszy na to że w auto zostało nie dawno wsadzone 4 tyś. Co do tapicerki... no cóż taki urok jasnych. Ja jej nie prałem bo kupiłem ją przed zimą a latałem na co dzień, wiec nie widziałem najmniejszego sensu żeby to robić. Co jak co ale efekt po praniu jest. Jeszcze te fotele poprawić i będzie git.
    Nie bedziemy si eteraz sprzeczac :) ale tu nie ma nic do znaczenia jasna czy ciemna tapicerka . U mnie w kazdym samochodzie srodek musial byc ogarniety gdyz to jest drugi dom. Spedza sie tam duzo czasu i nie wyobrazam sobie syfu. Co innego jak nie ma chwilowo czasu,brzydka pogoda , cos przeiwezc ale zaraz po takich sytuacjach zawsze jechalem na myjnie i samochod musial byc czysty. Zewnatrz to akurat nie mamy wplywu na pogode ale w srodku musi byc blysk. Ja tu nie zamierzam nikogo pouczac czy cos w tym styl niektorzy lubai czysto a jedni nie przywiazuja do tego uwagi .
    Ja akurat naleze do tych pierwszych :)

Z ciekawostek to od wczoraj samochod stoji na ceglach . Dzis juz wyslalem zaciski do renowacji. Ogolnie byl i jest problem z odkreceniem starych tarcz. Sruby sie wyrobily i jest lipa. Wczoraj pol dnia meczylismy sie z przodu i zdjelismy ale sruba nadal tkwi w otworze. Ma ktos moze jakis sposob na stare zasniedziale sruby podtrzymujace tarcze do piasty .
    Tracze to wogole chyba wieki nie byly wymieniane (pruchno)
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 27-05-2012 o 10:45

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    Z ciekawostek to od wczoraj samochod stoji na ceglach . Dzis juz wyslalem zaciski do renowacji. Ogolnie byl i jest problem z odkreceniem starych tarcz. Sruby sie wyrobily i jest lipa. Wczoraj pol dnia meczylismy sie z przodu i zdjelismy ale sruba nadal tkwi w otworze. Ma ktos moze jakis sposob na stare zasniedziale sruby podtrzymujace tarcze do piasty .
    Tracze to wogole chyba wieki nie byly wymieniane (pruchno)
    Hej, kiedyś podejrzałem, że mój mechanik od BMW w takich sytuacjach wbija w tą śrubę bit torxa, który wchodzi jak w masło i elegancko się odkręca. Potem wymienia śrubę na nową.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Hej, kiedyś podejrzałem, że mój mechanik od BMW w takich sytuacjach wbija w tą śrubę bit torxa, który wchodzi jak w masło i elegancko się odkręca. Potem wymienia śrubę na nową.
    Kombinacje alpejskie z tymi srubami !!!
    Ale dalo rade ,niestety z braku czasu i poprzedniego wlasciciela dopiero jutro wymieniam tyl bo przod juz zrobiony :)

Kupujac 735 od poprzedniego wlasciciela dostalem tarcze na tyl uzywane ale w dobrym stanie . Zawizlem do speca aby je przetoczyl ja je jeszcze elegancko przeszlifowalem i w srode mialem skladac tyl. Zalozylismy tarcze do tego zaciski po regeneracji od pana z Sanoka na allegro pod nickiem : Harry-H2 ( NAPRAWDE POLECAM GOSCIA ) Zaciski wyszly perfekcyjnie,jak nowki z salonu . Wymienil 2 tloczki,pomalowal na czarno,naprawde super!!! Wyslalem w niedziele a za tydzien w poniedzialek mialem je u siebie raniutko . Przyszly bez jednej blaszki , po telefonie zaraz zostalo mi odeslane !!!!
    Do czego zmierzam :)
    Zakladamy prawa strone wszystko poszlo elegancko potem zabieramy sie za lewa strone ale cos nam nie pasuje!!
    Zaciski na przywieraly do tarczy !!! Kurde moze gdzies zle sruby czy moze tarcza krzywa ale nie wszystko oki.
    Dzwonie do poprzedniego wlasciciela ktory dam mi te tarcze informujac,ze to od tego auta i pytam : od czego te tarcze sa? na co odpowiada ze skrucha : no od 525 !!!!!!!!!!!!!!
    K..... zebym wiedzial,ze sa od 525 to bym ich wogole nie bral!!!
    starcilem swoj czas i kolegi !!!! musialem jak najszybciej zamowic nowe,czekac i niestety ale dopiero jutro wszystko skladam !!!
    Ludzka glupota nie zna granic !!!!
    Nastapenie wymienie podpore,zaloze ostatni wieszak pod tlumik i autko powoli bedzie transportowane na lakier gdzie juz jestem umowiony :)

Cytat Zamieszczone przez norbi 735il Zobacz posta
    to pogratulować:Djest już sławna
    dlaczego slawna ?? bo na youtubie ???

http://www.fotosik.pl/u/Nzawada/album/1197151

http://www.fotosik.pl/u/Nzawada/album/1197133

http://www.fotosik.pl/u/Nzawada/album/1184445

2 Krotne pranie tapicerki w majówkę :)
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 27-05-2012 o 10:45

Uprawnienia umieszczania postów