Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: Przedstawiam w skrocie e32 735 1989 w manualu

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    myślałem nad nowym materiałem...bo tak doradzali co niektórzy. Ale też słyszałem opinie, że to góra 2 lata wytrzyma...poza tym czy to będzie materiał o jakości zbliżonej do ori też mam wątpliwości..
    I słusznie bo ten materiał z allegro nie jest zbliżony jakością do tego którym były tapicerowane te auta.

Jak dotąd nie zdecydowałem się na przetapicerowanie podsufitek w swoich autach. Doklejany materiał szarzeje od słońca, a czy się odkleja zależy pewnie też bardziej od kleju i sposobu klejenia.

Oryginał M-tech wytrzymuje 25 lat bez zarzutu (w e32 jest to Indyvidual). Widuję go kilka razy w miesiącu. Od kilku lat jeździ co prawda sezonowo, ale za to prawie zawsze z otwartym szybrem. Jak widać podsufitki to nie rusza.

Jak dla mnie to wystarcza, pozostaje go jeszcze znaleźć i nie robić tego pół środkami.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Ale czy wy uwazacie,ze wszystkie moje zakupy byly i sa robione na allegro ?

No nie,wszystkie czesci mechaniczne,oleje itd. zakpuilem w prywatnym sklepie badz w salonie BMW . Akurat tylko klej do podsufitki zakupilem na allegro :)

Ja najpierw musze zobaczyc badz dotknac zeby kupic a co do materialu nowego do podsufitki to jest pelno opcji :)

Uwierzcie,ze jadac do salonu BMW czesci stoja otworem dla niedowiarkow niektore czesci sa tansze niz chinskie podrobki :) Przynajmniej z mojego doswiadczenia

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    Ale czy wy uwazacie,ze wszystkie moje zakupy byly i sa robione na allegro ?

No nie,wszystkie czesci mechaniczne,oleje itd. zakpuilem w prywatnym sklepie badz w salonie BMW . Akurat tylko klej do podsufitki zakupilem na allegro :)

Ja najpierw musze zobaczyc badz dotknac zeby kupic a co do materialu nowego do podsufitki to jest pelno opcji :)

Uwierzcie,ze jadac do salonu BMW czesci stoja otworem dla niedowiarkow niektore czesci sa tansze niz chinskie podrobki :) Przynajmniej z mojego doswiadczenia
    Nie odpowiem za wszystkich, choć pewnie część z tego było w moją stronę.

Wątpie żebyś kupował wszystko na allegro. Często jest to proszenie się o minę, zwłaszcza przy kupowaniu np. oleju.

Materiał na podsufitki przez pewien czas kupowali tu w ten sposób prawie wszyscy, stąd ta sugestia.

Ja osobiście nie mam konta na allegro, nic nie kupuję i jest mi to obojętne. Większość rzeczy i tak jest potrzebna nowych, więc są kupowane w sprzedaży bezpośredniej.

Ostatnio jeden z kolegów poszukujących Lemfordera był dość mocno zaskoczony kontaktem z mojego polecenia, przebicie na tej firmie 20% i więcej w dół, względem Krakowskich hurtowni.

Co do "salonu BMW" nie odkryłeś nic nowego. Przez kilka lat kupowania elementów u dystrybutora było sporo różnych sytuacji.
    Część elementów jest faktycznie dostępna w niskich cenach, jednak na pozostałych ASO dobrze sobie zarabia.
    Zdarzyło się też ostatnio, że całe duże zamówienie złożone na klienta zostało zgubione, albo że "przykładowa" spinka za 3 zł przyszła w 30 egzemplarzach i tylko w tej liczbie można ją było z ASO odebrać.

Tyle na razie i powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez sz4l0ny ; 19-07-2012 o 16:05
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Ja mam teraz czarny i nie mam problemów z szarzeniem itp. Kilka osób widziało ten sufit i nikt nie powiedział że materiał jest kiepski lub gorszy od ori.

Dodam że nie jest z allegro

BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Nie odpowiem za wszystkich, choć pewnie część z tego było w moją stronę.

Wątpie żebyś kupował wszystko na allegro. Często jest to proszenie się o minę, zwłaszcza przy kupowaniu np. oleju.

Materiał na podsufitki przez pewien czas kupowali tu w ten sposób prawie wszyscy, stąd ta sugestia.

Ja osobiście nie mam konta na allegro, nic nie kupuję i jest mi to obojętne. Większość rzeczy i tak jest potrzebna nowych, więc są kupowane w sprzedaży bezpośredniej.

Ostatnio jeden z kolegów poszukujących Lemfordera był dość mocno zaskoczony kontaktem z mojego polecenia, przebicie na tej firmie 20% i więcej w dół, względem Krakowskich hurtowni.

Co do "salonu BMW" nie odkryłeś nic nowego. Przez kilka lat kupowania elementów u dystrybutora było sporo różnych sytuacji.
    Część elementów jest faktycznie dostępna w niskich cenach, jednak na pozostałych ASO dobrze sobie zarabia.
    Zdarzyło się też ostatnio, że całe duże zamówienie złożone na klienta zostało zgubione, albo że "przykładowa" spinka za 3 zł przyszła w 30 egzemplarzach i tylko w tej liczbie można ją było z ASO odebrać.

Tyle na razie i powodzenia.
    Z tym serwisem BMW to nie chodzilo o ciebie :) Tylko duzo osob nie wierzy w to,ze u dilera jest taniej . Wiec opisalem to ogolnie

Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Ja mam teraz czarny i nie mam problemów z szarzeniem itp. Kilka osób widziało ten sufit i nikt nie powiedział że materiał jest kiepski lub gorszy od ori.

Dodam że nie jest z allegro
    No i oto wlasnie chodzi :)
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 19-07-2012 o 21:19 Powód: Robisz to po raz kolejny, więc ostrzeżenie...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    X5 4.6IS+E38 LIFT+330i Cabrio
    Kolega malował skórę w swoim poczciwym e36 (jasno szarą/białą) niby ładnie, niby ok. Ale dośc szybko zaczął to wszystko szlag trafiać a do tego skóra "nie oddychała" i całkiem niedawno po przejzdzce w upały był zalany potem...

BMW
    E32 735
    Wszystko wyjdzie w praniu. Jedni polecali drudzy odradzali. Skory byly w stanie fatalnym,fundusz przeznaczony bardziej na mechanike jak na kosmetyke wiec podjalem sie wyzwania .
    Na dzien dzisiejszy jest okej,jezdze w upaly i dupka sie nie przypala.Ostatnio zgarnialem ludzi po trasie z ulewy wiec weszli do samochodu jakby z wanny i zero jakiego kolwiek przebarwienia czy plam

BMW
    E32 735
    OSTATNIA SESYJKA DZIAŁKOWA

Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 02-08-2012 o 16:44

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Hmmm...ładnie się prezentuje...:D
    A jak patrzę na te felgi, to się zastanawiam jakby to na moim złotku wyglądało...:p

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Bardzo fajna sprawa ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Uprawnienia umieszczania postów