Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: Przedstawiam w skrocie e32 735 1989 w manualu

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Przesyłam w skrócie prace przy regeneracji skór.
    Jak juz wczesniej pisalem skory zostaly zrobione srodkami w firmy LEDERZENTRUM
    Bardzo duzo pracy przy tym bylo ale ogolnie efekt jest oki , choc moglo byc lepiej :) To jest tylko moje zdanie bo wszyscy wokol zachwalaja . A moze za 400zl bo tyle zaplacilem za zestaw caly,oczekiwalem nowych skór ze szwalni :)

Ogolnie polecam LEDERZENTRUM !!! Bardzo fachowa,mila i szybka obsluga klienta. Jak mialem jakis problem od razu pomagali !! POLECAM

FOTY PRZED REGENERACJA

http://www.fotosik.pl/u/nzawada/album/1236213

FOTY PO REGENERACJI

http://www.fotosik.pl/u/nzawada/album/1236240

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Hmmm...no wygląda to o niebo lepiej niż było...naprawdę efekt bardo dobry...a nawet mega różnica zwłaszcza na fotelu kierowcy...a nowe to przecież nie będzie, bo autko ma swoje lata...
    U mnie też pasowałoby moją skórkę odnowić, ale boję się za to zabrać, bo nigdy tego nie robiłem i nie chciałbym spieprzyć, więc na razie zostawiam tak jak jest...:p
    A może się kiedy spotkamy...to porównamy Twoja i moją skórkę, gdyż ja mam chyba idento kolorek...NATUR LEDER (0231) ....:D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    X5 4.6IS+E38 LIFT+330i Cabrio
    Całkiem fajnie to wygląda - ciekawe jak z trwałością.

BMW
    E32 735
    Nie no efekt jest bez porownania lepszy !!! Ale ja jestem bardzo pedantyczny i mysle,ze moglo to byc lepiej ale i tak z efektu jestem zadowolony :)

Ci do trwalosci ? tez jestem ciekaw. Zostal mi utwardzacz ktorym co pol roku mam wklepywac a tubka na dlugo starcza .

Jak beda fundusze to uszyje sobie nowe skory np : sino koperkowy róż :) ŻART !!

Ale na dzien dzisiejszy doprowadzam go juz do konca z usterkami i najprawdopodobniej na zime idzie caly do malowania

A tu naprawa podsufitki ktora zamienila sie w spadochron,podobno po praniu .
    Jak autko bedzie sie malowalo to i tak zrywam i bede kladl nowy material. Na dzien dzisiejszy jest wszystko na swoim miejscu :)

Zabawa dla osob o wysokim przedziale nerwowym :)

Profesjonalnie powinno sie ja zdjac ale do polowy byla rozklejona a i tak w przyszlosci bedzie robiona wiec robilem tak a nie inaczej.

Ten stary klej jest poprostu wszedzie !!!! Trzeba uwazac zeby nie wbil sie w tapicerke !!! Masakra a ja jestem bardzo dokladny i mnie pod koniec juz k..... brala :) Jeszcze dokladnie przykleic,nie zostawiajac sladow !!!

W 3 miejscach sa kropki od kleju bo za duzo poszlo ale nie widoczne po moim wyczyszczeniu magicznym sprzetem :)

http://www.fotosik.pl/u/nzawada/album/1236484
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 19-07-2012 o 17:07 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    ja jestem bardzo dokladny
    To mogłeś ją wyciągnąć.

Co do skóry to powiem tak.Kumpel malował sporty w e34. Efekt? Po roku jest ok,trochę się starła z fotela kierowcy. Są dwa zastrzeżenia (z mojej strony co do tej operacji)

1.Po roku jest twarda jak skała (nie wiem czy ta farba sztywnieje,czy co tam się z nią dzieję ale robi się co raz twardsza w dalszym ciągu)

2.Po jakimś czasie jak postawisz auto np kolo Moloko5 (o ile macie te same kolory) to ta skóra Twoja będzie wyglądała hmm...jak z plastiku (nie wiem jak to nazwać) tak nie naturalnie.

Dodam że kumpel też miał materiał z tej firmy co Ty.

Nakładałeś gąbką czy malowałem pistoletem?

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Hehe...no ładna robota...:D
    Ps. A u mnie też jest taki sam wypasiony spadochron...ale nie robię tego, bo się boję co by gorzej nie było...:p

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    A tu naprawa podsufitki ktora zamienila sie w spadochron,podobno po praniu .
    Jak autko bedzie sie malowalo to i tak zrywam i bede kladl nowy material. Na dzien dzisiejszy jest wszystko na swoim miejscu :)

Zabawa dla osob o wysokim przedziale nerwowym :)

Profesjonalnie powinno sie ja zdjac ale do polowy byla rozklejona a i tak w przyszlosci bedzie robiona wiec robilem tak a nie inaczej.

Ten stary klej jest poprostu wszedzie !!!! Trzeba uwazac zeby nie wbil sie w tapicerke !!! Masakra a ja jestem bardzo dokladny i mnie pod koniec juz k..... brala :) Jeszcze dokladnie przykleic,nie zostawiajac sladow !!!

W 3 miejscach sa kropki od kleju bo za duzo poszlo ale nie widoczne po moim wyczyszczeniu magicznym sprzetem :)

http://www.fotosik.pl/u/nzawada/album/1236484

co to za klej?Odkleił mi się materiał przy guziku od szybru i muszę podkleić:D

BMW
    E32 735
    Dzuda

Opisalem wyzej,ze bede ja malowal cala i wtedy wyciagne i poloze nowy material na podsufitce. Podkleilem to teraz zeby przez okres ktory bede jezdzil nie wisial mi balon :) Przy rozbieraniu auta ona od nowa by sie poodklejala czy pobrudzila ! A ja wtedy bym sie deko zdenerwowall :P

Nie weim jakie beda efekty ? Na razie jest wszystko ok.

skóry tak naprawde to jest kosmetyka. Jak wyzej rowniez opisalem jak beda fundusze to uszyje sobie nowe skorki a za 400zl je odswiezylem,wyglada o niebo lepiej . Teraz to ja musialem wsadzic kase w mechanike i inne rzeczy aby autko moglo godnie jezdzic bo naprawde nie bylo dobrze ale liczylem sie z tym :)

Co do nakladania farby to robilem to gabka . W ostatniej chwili zrezygnowalem z pistoletu po rozmowach z kilkoma osobami . Gabka bardziej dotarla w miejsca ktore myslalem,ze sie nie pokryja czyli fotel kierowcy

Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    Hehe...no ładna robota...:D
    Ps. A u mnie też jest taki sam wypasiony spadochron...ale nie robię tego, bo się boję co by gorzej nie było...:p
    Zabawy jest troche ale delikatnie wszystko sciagac,powoli nie spieszac sie bo wiadomo,ze zaraz cos sie polamie :) A klejenie to szybka robota,najgoszej jest na koncu przy szybie. Ale ja proponuje wyjac cala,wtedy jest o wiele latwiej z klejeniem :)

Bierzesz wolny dzien z kolega,klej z 4 piwka zimne :) i do roboty

e32maciek

To jest klej tapicerski,najlepszy jaki moze byc na rynku do tapicerki roznego rodzaju .

Dostepny jest w beczkach lub sprayu .

Ja ze wzgledu na to,ze jej nie wyjmowalem to robilem w sprayu i trzeba uwazac bo jest b.duze cisnienie !!! Na sucho sobie poprubowac popsikac bo jak za duzo sie psiknie kleju to klej przechodzi przez material i tak jak mi zostaly ze 3 plamki kleju .

Najlepiej to wyjac cala podsufitke i smarowac klejem z beczki normalnie pendzlem . A material do pralki :)

http://allegro.pl/klej-w-sprayu-aero...434325543.html

Robilem tym. Na pol dachu zurzylem 3 tubki
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 19-07-2012 o 17:07 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Edytuj posty,nie pisz jednego pod drugim

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Bierzesz wolny dzien z kolega,klej z 4 piwka zimne i do roboty
    Hmmm...no tak...chętnie bym widział do pomocy kogoś kto ma pojęcie...bo sam nigdy nie rozbierałem takich rzeczy i nie chciałbym zniszczyć...połamać itp...:p
    Dlatego jak czegoś nie potrafię nie wiem jak, to się za to nie biorę...zwłaszcza w takim przypadku..gdzie już ciężko niektóre części do E32 dostać...
    Inna sprawa, to że myślałem nad nowym materiałem...bo tak doradzali co niektórzy. Ale też słyszałem opinie, że to góra 2 lata wytrzyma...poza tym czy to będzie materiał o jakości zbliżonej do ori też mam wątpliwości...i w taki oto sposób jestem w kropce...;)!!

Uprawnienia umieszczania postów