Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: Przedstawiam w skrocie e32 735 1989 w manualu

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    No ja mam ten sam objaw...muszę "na chama" wbijać wsteka

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    No ja mam ten sam objaw...muszę "na chama" wbijać wsteka
    Hmmm...może nie róbmy tu OT...załóż nowy temat...
    Mamy parę biegówek na forum, to chyba uda się to rozwiązać, albo może jest już na forum coś o tym, bo chyba czytałem...ale mam sklerozę...:p

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    witamy. Aż miło poczytać, oby tak dalej.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    Hehe...Dzuda u mnie biegi też do roboty, więc pewno ten sam problem...:p
    Mi ogólnie lata lewarek, a jak wbijam wsteczny, to muszę tak mocno do siebie, że aż ten tunel sodowy skrzypi i się lekko przestawia,
    a skórka w tym miejscu na lewarku jest wytarta, bo ktoś od dłuższego czasu tak pewno jeździł...i ogólnie biegi nie wchodzą z precyzją, a wydaje mi się, że powinny...:D
    No i może to właśnie to jest problemem co u kolegi...albo jeszcze te malutkie tulejki do wymiany...w sumie to nie jestem pewien...ale jak kolega nam odpisze, jak to było u niego, to będziemy mądrzejsi...;)!!
    Mi lewarek latal jak glupi,moglem kola krecic :)
    Zamowilem tuleje skrzyni biegow w BMW koszt 33,92 dokladnie. Wymienilem i o niebo lepiej :)

Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Miałeś wszystko rozebrane i nie zmieniłeś tylnych tarcz?

Mogłeś zmyć jeszcze tą farbę z przednich,mniej by śmierdziało po pierwszej jeździe.

Klocki też ATE? Założyłem taki zestaw ok 2 tyg temu i muszę przyznać że strasznie pylą
    Jestem po testach,wiec owszem farba z przodu zlazla ale nie ma zadnego pylenia . Wszystko jest elegancko

i tym o to linkiem zamykam dzial wymiany hamulcy :)

http://www.fotosik.pl/u/Nzawada/album/1197884
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 27-05-2012 o 10:41

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Piękna robota...Gratulacje...teraz to nic tylko w drogę....:viva:

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Ale ile zrobiłeś 10-15km? Zacznij śmigać po 140-160 i zobaczysz jak będzie pylić. Póki co masz nówkę wszystko to oszczędzasz,niech się zacznie normalna jazda ;)!!

BMW
    E32 735
    No w sumie ta . Zobacze po dluzszej trasie ale na razie sie to nie zapowiada :(

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    tak z ciekawości ile zapłaciłeś za te zaciski i co kolo z nimi zrobił opisz po koleji

BMW
    E32 735
    Robilem ja z kolega a co dokladnie to regeneracja zaciskow,nowe klocki przod tyl,nowe tarcze przod tyl,nowe szczeki recznego,nowe czujniki i plyn hamulcowy . Wszystko ate.
    tarcza tyl 270 ,tarcza przod 360,klocki przod 160,klocki tyl 150,szczeki recznego 80,sprezynki 40,czujniki 40,plyn 35litr,regeneracja zaciskow 400zl w tym nowy tloczek 50zl. No i musialem dokupic nowy zamek ze sruba do lewego zacisku 109 zl w bmw,nowe sruby to tarcz 13 zl bmw. Ceny oczywiscie za komplet

BMW
    E32 735
    Witam
    Dawno nic nie opisywalem gdyz duzo pracy prywatnej jak i przy siódemce !
    Ale moge sie pochwalić,ze przez ten okres duzo pracy,czasu i pieniedzy wsadzilem. Mam nadzieje,ze 735 odwdzieczy mi sie za to :)
    Nie moge tylko pojać,jak mozna obnizyc samochod,zalozyc piekne kola a do oleju,plynow i wielu innych naprawde waznych rzeczy aby auto funkcjonowalo nie zajrzec ? Uwierzcie mi,ze to autko teraz zaczyna zyc.
    Czy wy tez tak macie,ze jak umyjecie samochod to lepiej jezdzi ? Ja tak bynajmniej mam i niektórzy sie z tego smieja ale to jest prawda :)
    Tak samo jak dzis robilem podsufitke,ktora byla spadochronem w mojim aucie . Natomiast juz teraz wyglada jak przystalo na prawilny samochod z prawilna posufitka :) Glupie to co napisze ale jak odjezdzalem to czulem jakby 7er bylo wdzieczne za prace jaka zrobilem . A takich prac bylo wiele i za kazdym razem to czulem :P
    Ale do czego zmierzam dzis na szybkiego wrzuce fotke z pracy przy tlumiku gdyz nie wiem jakim cudem ten tlumik sie nie urwal !!!!!
    Slowo,tlumik trzymal sie na jednym wieszaku metalowym w zestawie z wieszakiem gumowym ale chyba k.... od fiata !!!!!! drugi metalowy urwany i 2 pozostalych brak !!!
    Nie do ogarniecia,ze to sie nie urwalo ( nie mam nic do fiata zeby nie bylo )
    Teraz jest prawidlowo i wisi na wszystkich choc jeden metalowy bedzie do wymiany bo go rdza pożera ale to juz przy wymianie podpory walu do ktorej bede sie przymierzal
    Reszte relacji i fotek wrzuce jak tylko bede mial chwilke .
    W piatek wielkie sprzatanie po dlugich bojach i delikatne wakacje przy 7er

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6554b2b5f.html

Uprawnienia umieszczania postów