A może po prostu zrób to "po bożemu"?
Załóż RLS(czujnik deszczu i zmierzchu), LCM IV(za 100zł da się kupić) i włącznik świateł z pozycją auto. Największy problem to montaż RLS, bo potrzebujesz zmienić podstawkę w szybie, a więc potrzebujesz kumatego szklarza. RLS komunikuje się po K-bus, więc jeśli masz czujnik deszczu to żadnych nowych przewodów nie trzeba dokładać. Tak samo do włącznika nic nie jest potrzebne.
Wystarczy zmienić powyższe elementy, przekodować moduł LCM.

Odnośnie dziennych w ringach. W lampie są wolne niewykorzystane 2 przewody. Jeden to plus po stacyjce, drugi linia K ze złącza diagnostycznego.
Pierwszy z nich wykorzystałem u szefa do zrobienia dziennych. Po włączeniu zapłonu zapalają się dzienne. Dodatkowo użyłem przekaźnika i stabilizatora na 10V(po kilku próbach dopiero taki(7810) sprawdził się jak należy), które powodują, że po włączeniu postojówek ringi przygasają jak ma to miejsce w nowszych modelach(LCI).

Można to w tym momencie wykorzystać w ten sposób, że podłączyć ringi tak jak to zrobiłem u szefa w E38, a dodatkowo dołożyć wspomniany RLS, który spowoduje, że po zmierzchu(czy chociażby wjechaniu do tunelu) zapalą się normalne mijania, a co za tym idzie przygasną także ringi do roli postojowych