Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: a mia³o byæ tak piêknie... FALSTART REAKTYWACJI

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007

a mia³o byæ tak piêknie... FALSTART REAKTYWACJI

Po d³u¿szej przerwie chcia³em wróciæ do klubu 7. W tym celu wybra³em siê do s±siadów na zakupy. Wszystko piêknie "ich bin besitzer, nicht handler" jesem w³a¶cicielem nie handlarzem, auto von privat ... itp. Pojecha³em. Nie jestem rasist± ale na widok pewnej nacji, która zamieszkuje od lat 50-tych u naszych s±siadów - nó¿ mi siê otwiera!
    Oczywi¶cie nie by³ to Niemiec, ani nawet nie by³ to w³a¶ciciel auta! Jego t³umaczenie, ¿e jest to auto kolegi by³o ¿enuj±ce...

Zastosowa³em wyj¶cie awaryjne i kupi³em w okolicy inn± markê "na handel". A6, 2,5tdi, 180 PS, quattro. Po do¶wiadczeniach z A8 jestem pozytywnie zaskoczony. Jest na prawdê niez³a. Jest w miarê cicha i bardzo szybka. Na trasie wci±gnê³a mi 6,8 l \ 100 km przy prêdko¶ci 120 km\h (szybciej siê nie da³o bo kolega jecha³ ze mn± swoim oldtimerem). Automacik te¿ fajnie chula³. Wady przy porównaniu z bmw 7 : niska kultura pracy tdi do 2000 obr nie jedzie a potem eksplozja mocy i po chwili juz redukuje w dó³, trochê taka hu¶tawka. Najgorzej jest w mie¶cie, ciê¿ko wyczuæ ten motorek. Pewnie kwestia wyczucia. Druga denerwuj±ca rzecz to pomimo porz±dnych foteli nadal s± na d³ugiej trasie niewygodne. Reszta pozytywnie mnie zaskoczy³a. Napêd quattro to jedyna rzecz która powinna byæ w opcji w bmw7, fajny bajer z przyciskami na kierownicy a'la alpina (mo¿na przez VAGa wprogramowaæ aby podczas pracy na standartowym automacie mo¿na zmieniaæ \ narzucaæ biegi z kierownicy). Gdyby nie mi³o¶æ do bmw to bym sobie pewnie j± zostawi³.

Bardzo ciekawy kolor. Je¿eli macie ochotê rzuciæ okiem to zapraszam (trochê siê do og³oszenia przy³o¿y³em, bo zale¿y mi na czasie...):
    http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=388867860

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Z innej beczki. Szukam dla ziêcia VW Transportera w przystêpnej cenia i niez³ym stanie technicznym. Jak by co to proszê na PW lub otwartym tekstem. ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    750iL
    Sk±d
    wroc³aw
    bono powiem tak: Ty to zawsze wynajdziesz fuul opcje :D znalazles na czute to audi? czy miales info od kogos z wewnatrz..?
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    hmm t4 to mogê Ci powiedzieæ ale tylko w multivanie 2,5 tdi zaczyna siê w dobrym stanie od od 7 T euro, 2,5 tdi 150PSów od 10 T euro, ciê¿arowych nie ogl±da³em. Najlepsze s± od koñca 98 w zwy¿ bo maj± zmodyfikowan± kabinê. Co do audi to mia³em trochê szczê¶cia.
    Ciekaw jestem porównania tego tdi z silnikiem 3,0 d w beemce...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    A ja z niemiec kupowa³em jedn± beemke od Irakijskiego Turka z ¿on± niemka i kochank± polk± i autko by³o ekstra, nastêpne od turka i jeszcze jednego passata od Ruska i wszystkie by³y ok i oczywi¶cie wszyscy to byli handlarze. Wiec nie kumam w czym problem hmm

Jesli chodzi o napedy w 7er to na pocieszenie dodam ze ma byc w opcji w modelu F01 czyli w mowej siodemce...

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    A czemu RS-STYLE ?? ;)
    Nie obra¿aj±c nikogo to jakby napisaæ M-Power STYLE przy zwyk³ym E39 z M-kow± kierk±
    A co do 7ki to szukaj dalej bo znajdujesz dobre egzemplarze ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •