Po d³u¿szej przerwie chcia³em wróciæ do klubu 7. W tym celu wybra³em siê do s±siadów na zakupy. Wszystko piêknie "ich bin besitzer, nicht handler" jesem w³a¶cicielem nie handlarzem, auto von privat ... itp. Pojecha³em. Nie jestem rasist± ale na widok pewnej nacji, która zamieszkuje od lat 50-tych u naszych s±siadów - nó¿ mi siê otwiera!
Oczywi¶cie nie by³ to Niemiec, ani nawet nie by³ to w³a¶ciciel auta! Jego t³umaczenie, ¿e jest to auto kolegi by³o ¿enuj±ce...
Zastosowa³em wyj¶cie awaryjne i kupi³em w okolicy inn± markê "na handel". A6, 2,5tdi, 180 PS, quattro. Po do¶wiadczeniach z A8 jestem pozytywnie zaskoczony. Jest na prawdê niez³a. Jest w miarê cicha i bardzo szybka. Na trasie wci±gnê³a mi 6,8 l \ 100 km przy prêdko¶ci 120 km\h (szybciej siê nie da³o bo kolega jecha³ ze mn± swoim oldtimerem). Automacik te¿ fajnie chula³. Wady przy porównaniu z bmw 7 : niska kultura pracy tdi do 2000 obr nie jedzie a potem eksplozja mocy i po chwili juz redukuje w dó³, trochê taka hu¶tawka. Najgorzej jest w mie¶cie, ciê¿ko wyczuæ ten motorek. Pewnie kwestia wyczucia. Druga denerwuj±ca rzecz to pomimo porz±dnych foteli nadal s± na d³ugiej trasie niewygodne. Reszta pozytywnie mnie zaskoczy³a. Napêd quattro to jedyna rzecz która powinna byæ w opcji w bmw7, fajny bajer z przyciskami na kierownicy a'la alpina (mo¿na przez VAGa wprogramowaæ aby podczas pracy na standartowym automacie mo¿na zmieniaæ \ narzucaæ biegi z kierownicy). Gdyby nie mi³o¶æ do bmw to bym sobie pewnie j± zostawi³.
Bardzo ciekawy kolor. Je¿eli macie ochotê rzuciæ okiem to zapraszam (trochê siê do og³oszenia przy³o¿y³em, bo zale¿y mi na czasie...):
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=388867860

Odpowiedz z cytatem