I też Ci się grzało auto ?
I też Ci się grzało auto ?
Hej, a zobacz jak się auto będzie zachowywać bez termostatu. Mi się zdarzył felerny kiedyś i to wahlera, bo rozumiem, że taki kupiłeś. Chyba, że jakiś badziew, wtedy są zawsze niesprawne od nowości. Jeżeli wtedy jeszcze będzie się grzał to zostaje pompa.
A czy nie zapowietrza się auto zbytnio, stróżka jest ciągła bez powietrza?
pozdrawiam Bartek
Jakies 20 minut temu postanowłem sie przejechać
Uploaded with ImageShack.us
Przed jazdą spuściłem cały płyn zalałem nowy ok 12-13L Zakręciłem korek i poszedłem sie przejechać Ogrzewane właczyłem leci ciepłe więc pojechałem.
Efekt obydwa węże od chłodnicy są zaje**cie gorące i twarde...
może zadam głupie pytanie , ale czy nie włożyłeś termostatu w złą stronę ? plastik ma w obudowie wycięcie na odpowietrznik termostatu i musi to być u góry.
Wczoraj wymieniałem pompę wody w mojej byłej bawarce i obyło się bez problemów , pompa oryginał 92rok 254kkm i wyrobiło się łożysko . Wsadziłem pompę magneti marelli (dobra cena i wygląda na dobrą jakość , w zestawie wszystkie 3 o-ringi , uszczelka i cena 220zł) wmontowałem , zalałem płynem nie zakręcając korka na wolnych obrotach zagrzałem do otwarcia termostatu( troszkę się ulało podczas rozszerzania przy zagrzewaniu bo zalałem pod korek) , po otwarciu płyn zszedł prawie na dno , dolałem ( na cały czas pracującym silniku) około 2 litry powolutku , zakręciłem korek i śmiga aż miło.
Napisz czy jak dodasz lekko gazu ( tak na 1500obr) czy temperatura spada.
termostat można w jedną stronę założyć. Nie nie opada niestety
a visco ci się włącza??bo patrząc na twoją temp to nie bardzo,podepnij pod kompa i sprawdż jaką temp na kompie pokazuje,może czujnik pitolić ps. kiedyś tam pisałeś o pompie od e38 to jest ta czy dedykowana pod e32 m60??
Wisco sie włącza mysałem własnie nad czujnikiem( tylko którym bo są dwa http://www.realoem.com/bmw/showparts...38&hg=11&fg=35) albo korkiem od chłodnicy. Bo po wczorajszej jeździe wężde od chłodnicy były bardzo twarde Tak jak by korek od zbiorniczka nie puszczał ciśnienia. A pompa nie była dedykowana do e32 tylko do e38 więc nie zakladałem.
Ostatnio edytowane przez kyky7er ; 17-06-2012 o 13:24
Jeśli kiszki są twarde a wyeliminowałeś możliwość innych awarii to podmień korek,możliwe,że zawór jest zablokowany.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Mam instalacje ale nie mam parownika. Mam reduktor ( sekwencja ). Ale nie bylo z nią nigdy klopotów. Jeszcze sprawdze elektrozawory i korek zbiorniczka.
Po wymianie korka na nowy (aso) jest bez zmian podczas jazdy temp dochodzi do "pionu" ale po ok 30km zaczyna sie auto grzać. Pod maską obydwa węze od chłodnicy są gorące i bardzo twarde.
Ostatnio edytowane przez kyky7er ; 17-06-2012 o 22:35