-
Początkujący Użytkownik
Z góry przepraszam za odświeżenie tematu, jednak cała problematyka powróciła.
Przyszedł w końcu czas na zmianę sprzętu grającego. Wyciągnąłem kaseciaka. Pożyczyłem od kolegi pierwsze lepsze radio na CD i USB i - faktycznie - nawet w tej konfiguracji gra o niebo lepiej. Jest tylko jedno "ALE": trzeba było kupić przejściówkę z kostki "BMW-owskiej" na kostkę ISO. Przez tę operację radio po prostu nie mieści się w kieszeni, wystaje kilka cm poza cały panel środkowy. W dodatku mocno się grzeje, na co jednak byłem przygotowany (ori jest chyba jedynym, które nie łapie temperatury...). Przeanalizowałem kilka "za" i "przeciw" paru opcji i sam zgłupiałem, na którą postawić.
Na pewno odpadają oryginalne sprzęty BMW. Nie chcę. Jedną z opcji jest zwykłe radio USB (i lub bez CD). Trzeba byłoby jakoś "pogłębić" kieszeń, jednak nie zniknąłby pewnie problem grzania się. Przy powiększaniu kieszeni dużo roboty a i radio musiałbym szukać odpowiednie, tj. z chowanym/wciskanym pokrętłem głośności ze względu na zasłaniającą klapkę. Sic! Najbardziej skłaniałbym się ku innej opcji, czyli radio z wysuwanym ekranem, ale problem powiększania dostępnego miejsca, grzania się i klapki zostaje w dalszym ciągu. Z dwojga złego już wolałbym DVD na 1 DIN niż CD/USB. Kompletnie zgłupiałem. Wiem tylko tyle, że odpada pomysł kobylastego TV z navi do BMW (tego naprawdę wielkiego, cena ok. 3 tys.). Ciekawi mnie, czy można coś poradzić na problem klapki? Może są jakieś zaślepki, panele, które w inny sposób pozwolą na zagospodarowanie tego miejsca? Jak Wy byście rozwiązali ten problem? Przeczytałem od czasu założenia tematu wiele innych wątków i naprawdę nie wiem już, co myśleć jeżdżąc póki co z LIDLowskim radiem wsuniętym nieznacznie w kieszeń.
W miarę Waszych możliwości proszę o rady, wspomóżcie zdesperowanego jakimiś pomysłami...
Pozdrawiam,
Kuba
Ostatnio edytowane przez Kuna ; 26-07-2012 o 23:02
Uprawnienia umieszczania postów