Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [E38] Nowe radio czy ori + zmieniarka?

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Kuna Zobacz posta
    Ciężko znaleźć ori na CD...
    Ciężko i ceny są dosyć wysokie...ja za swoje dałem 450 zł i pewnie wsadzę jeszcze ze stówkę albo wiecej w naprawę.Jest tylko jedna ciekawa rzecz,że to ori na kasecie wogóle się nie grzeje a CD obojętnie jakie grzeje się jak cholera...miałem na próbę wsadzonego blaupunkta to po wyciągnięciu go z mocowania nie szło go w ręku utrzymć i to samo było z ori Business CD...może dlatego siadło.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Niejedno radio z E36 albo Rovera 75(business cd) widziałem w cenie do 200zł na allegro.
    Jakbym coś widział to mogę podesłać(kilka razy wrzucałem do tematu z rarytasami, ale zainteresowanie było słabe)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik Awatar Kuna
    BMW
    E38 730i Manual
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Niejedno radio z E36 albo Rovera 75(business cd) widziałem w cenie do 200zł na allegro.
    Jakbym coś widział to mogę podesłać(kilka razy wrzucałem do tematu z rarytasami, ale zainteresowanie było słabe)
    Jakbyś jakiegoś płyciaka dorwał, to będę wdzięczny za PW :))

Pzdr
    Kuna

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    A czy radio z e38 pasuje do e32? Na przykład takie: http://allegro.pl/radiomagnetofon-ra...275195908.html

Początkujący Użytkownik Awatar Kuna
    BMW
    E38 730i Manual
    Z góry przepraszam za odświeżenie tematu, jednak cała problematyka powróciła.

Przyszedł w końcu czas na zmianę sprzętu grającego. Wyciągnąłem kaseciaka. Pożyczyłem od kolegi pierwsze lepsze radio na CD i USB i - faktycznie - nawet w tej konfiguracji gra o niebo lepiej. Jest tylko jedno "ALE": trzeba było kupić przejściówkę z kostki "BMW-owskiej" na kostkę ISO. Przez tę operację radio po prostu nie mieści się w kieszeni, wystaje kilka cm poza cały panel środkowy. W dodatku mocno się grzeje, na co jednak byłem przygotowany (ori jest chyba jedynym, które nie łapie temperatury...). Przeanalizowałem kilka "za" i "przeciw" paru opcji i sam zgłupiałem, na którą postawić.

Na pewno odpadają oryginalne sprzęty BMW. Nie chcę. Jedną z opcji jest zwykłe radio USB (i lub bez CD). Trzeba byłoby jakoś "pogłębić" kieszeń, jednak nie zniknąłby pewnie problem grzania się. Przy powiększaniu kieszeni dużo roboty a i radio musiałbym szukać odpowiednie, tj. z chowanym/wciskanym pokrętłem głośności ze względu na zasłaniającą klapkę. Sic! Najbardziej skłaniałbym się ku innej opcji, czyli radio z wysuwanym ekranem, ale problem powiększania dostępnego miejsca, grzania się i klapki zostaje w dalszym ciągu. Z dwojga złego już wolałbym DVD na 1 DIN niż CD/USB. Kompletnie zgłupiałem. Wiem tylko tyle, że odpada pomysł kobylastego TV z navi do BMW (tego naprawdę wielkiego, cena ok. 3 tys.). Ciekawi mnie, czy można coś poradzić na problem klapki? Może są jakieś zaślepki, panele, które w inny sposób pozwolą na zagospodarowanie tego miejsca? Jak Wy byście rozwiązali ten problem? Przeczytałem od czasu założenia tematu wiele innych wątków i naprawdę nie wiem już, co myśleć jeżdżąc póki co z LIDLowskim radiem wsuniętym nieznacznie w kieszeń.

W miarę Waszych możliwości proszę o rady, wspomóżcie zdesperowanego jakimiś pomysłami...

Pozdrawiam,
    Kuba
    Ostatnio edytowane przez Kuna ; 26-07-2012 o 23:02

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Ja jak miałem E38 i włożyłem CD to u mnie nic nie wystawało, nic sie też nie grzało. Przynajmniej na tyle aby było to jakos kłopotliwe.
    Może to kwestia odpowiedniego montarzu.
    Ostatnio edytowane przez Roobs ; 27-07-2012 o 08:41

Uprawnienia umieszczania postów