Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: [E38] PDC wstawienie modu³u od E39 i pod³±czenie tylko samego ty³u da rade?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Marek_JWe
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie

[E38] PDC wstawienie modu³u od E39 i pod³±czenie tylko samego ty³u da rade?

Witam jak w temacie czy istnieje mo¿liwo¶æ wstawienia modu³u PDC który ma tylko tylne czujniki? np od E39 (bo s³ysza³em ¿e w E39 takie wystêpowa³y) u mnie przód mam trochê zakombinowany i jest trochê roboty z tym a tak na dobr± sprawê tylko z ty³u korzystam.
    Bo zak³adam ¿e nie ma mo¿liwo¶ci poprostu od³±czenia przodu bo jest to uk³ad zamkniêty i zawsze bêdzie b³±d.

By³bym wdziêczny za wskazówki i jak dobrze kombinuje to mo¿e kto¶ ma taki modu³ na sprzeda¿? Pzdr

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    Nikt nie mo¿e mi pomóc ;)? Chodzi mi czy jest fizyczna mo¿liwo¶æ podmiany modu³u z E39 ¿eby dzia³a³ tylko sam ty³

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    W sterowniku z PDC, edytuj±c go za pomoc± NCS Expert, mo¿na znale¼æ opcjê 4 lub 8 czujników. My¶lê, ¿e przestawiaj±c z 8 na 4 prze³±czysz siê na obs³ugê samego ty³u.

W e46 by³ praktycznie tylko ty³ dostêpny, wiêc tu by³oby ³atwiej
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 725 TDS
    Sk±d
    Wlkp Jastrowie
    Dziêki za wskazówkê.
    W module PDC s± dwie wtyczki to jedna odpowiada za ty³ a druga za przód? Chodzi mi o to ¿e jak nawet prze³±czê w programie na 4 czujniki to jak modu³ odczyta ¿e chodzi mi o ty³ a nie o przód? Podejrzewam ¿e od³±czaj±c jedn± wtyczkê?
    Jestem do¶æ s³aby z diagnostyki ;) ten NCS Expert to jaki¶ specjalny program pod BMW czy jak podjadê do kogo¶ na komputer to powinien mieæ ten program?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •