Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 23

W±tek: Rozlecia³ siê rozrz±d?

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    a jaki olej mia³ zalany przed tym 10w40 ??

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Zalany zawsze taki sam 10w40, najpierw texaco Havoline Extra potem Mobil S2000 bodaj i d³ugo na tym mobilu je¼dzi³.

Dzi¶ auto zostawi³ u mechanika - ¶lizg siê skoñczy³.

Kumpel zdecydowa³ ¿e bêdzie robi³ rozrz±d 700 robocizna + czê¶ci i ma to wyj¶æ 1500-3000z³ zale¿nie od tego co bêdzie zrobione.

Ja nie wiem czy to dobry pomys³ zw³aszcza ¿e za te pieni±dze kupi drugi silnik i to 4,4, a oddaj±c w rozliczeniu to 3,5 na czesci +swoja skrzynie dostanie pewnie zdrowa skrzynie do 4,4. Kupiæ parê pierdó³, sprzedaæ swoje w sumie wysz³oby mo¿e ze 4000 ale by³aby ³adna 740.

Co wy o tym s±dzicie? Ja nie wiem czy po je¼dzie z takim rozrz±dem ten silnik d³ugo po¿yje. Namawiam go na przek³adkê bo mam przeczucie ¿e to na rozrz±dzie siê nie skoñczy w³o¿y kupe kasy a to nadal bêdzie 735...

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Dziwne rozumowanie... Bêdzie 735 ze zdrowym motorem (remont za 3-4 tys to nie ma³o) a nie 740 z padlin±-nigdy nie wiesz co kupisz.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Zalany zawsze taki sam 10w40, najpierw texaco Havoline Extra potem Mobil S2000 bodaj i d³ugo na tym mobilu je¼dzi³.

Dzi¶ auto zostawi³ u mechanika - ¶lizg siê skoñczy³.

Kumpel zdecydowa³ ¿e bêdzie robi³ rozrz±d 700 robocizna + czê¶ci i ma to wyj¶æ 1500-3000z³ zale¿nie od tego co bêdzie zrobione.

Ja nie wiem czy to dobry pomys³ zw³aszcza ¿e za te pieni±dze kupi drugi silnik i to 4,4, a oddaj±c w rozliczeniu to 3,5 na czesci +swoja skrzynie dostanie pewnie zdrowa skrzynie do 4,4. Kupiæ parê pierdó³, sprzedaæ swoje w sumie wysz³oby mo¿e ze 4000 ale by³aby ³adna 740.

Co wy o tym s±dzicie? Ja nie wiem czy po je¼dzie z takim rozrz±dem ten silnik d³ugo po¿yje. Namawiam go na przek³adkê bo mam przeczucie ¿e to na rozrz±dzie siê nie skoñczy w³o¿y kupe kasy a to nadal bêdzie 735...
    przejrzyj mój w±tek powitalny,dzisiaj doda³em listê wymienionych czê¶ci,ale bez cen :D miêdzy innymi to co
    Ciê interesuje.Mam przed sob± aktualne ceny tych w³a¶nie czê¶ci,je¿eli Ci to pomo¿e,to mogê na PW podaæ ci mniej wiêcej ceny ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Jakub zrobiony rozrz±d nie oznacza jeszcze zdrowego motoru i w tym ca³y problem!! 3tys. to sam rozrz±d a sk±d Ty wiesz w jakim stanie s± gniazda zaworowe, krzywki, pier¶cienie, uszczelka g³owicy... ? On tego wszystkiego nie sprawdza³. Z Anglii nie ci±gnie siê padliny przecie¿ widzisz co kupujesz mo¿esz siê przejechaæ pod³±czyæ kompa pomierzyæ...

Adus napisz o co chodzi tutaj przeciez to zadna tajemnica. ¯e co wa³? dyfer? Wszystko ma dawca a zdrowe czê¶ci mo¿na zostawiæ w rozliczeniu.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Rafciu
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Sk±d
    Góra Kalwaria
    3ty¶ za rozrz±d? Dobre bajki... Wszystkie szyny prowadz±ce ³añcuch, do silnika tub44 nowe w ASO kosztuj± oko³o 800z³. Hydrauliczny napinacz je¶li nie jest zatarty da siê wymyæ i bêdzie je¼dzi³ dalej. ³añcuch je¶li nie jest wyci±gniêty to mo¿e te¿ je¼dziæ dalej, je¶li wyci±gniêty to za nieca³e 350z³ bêdzie nowy.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    540iAT
    Sk±d
    Mazury
    Rafciu ¿adne bajki, bo bez vanosów kompletny rozrz±d wychodzi w³a¶nie ok. 3ki ;-)
    szyny jak mówisz ok 800z³., ³añcuchy te¿ ok 800z³., ko³a ³añcuchowe 430z³., napinacze 1200z³.
    Razem 3200z³., w Silesii bez ¿adnych zni¿ek wychodzi poni¿ej 3ki.

Pozdro

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Cytat Zamieszczone przez wojtek-e30 Zobacz posta
    Rafciu ¿adne bajki, bo bez vanosów kompletny rozrz±d wychodzi w³a¶nie ok. 3ki ;-)
    szyny jak mówisz ok 800z³., ³añcuchy te¿ ok 800z³., ko³a ³añcuchowe 430z³., napinacze 1200z³.
    Razem 3200z³., w Silesii bez ¿adnych zni¿ek wychodzi poni¿ej 3ki.

Pozdro
    Dok³adnie tak jak napisa³e¶,zgadzam siê z Tob±.Do tego jeszcze doliczyæ uszczelki,olej itd.Trochê siê nazbiera.

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Ja osobi¶cie wola³bym naprawiæ autko które mam tak jak napisa³ @Jakub nie wiesz co kupisz,a jak kupisz i siê oka¿e wiêksza wtopa??

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    No ale po co wymieniac kola, male lancuchy i napinacze?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •