Jutro ściągnę felgę i zobaczę et...A jeśli et będzie ok i będzie to jednak problem z przysiadająca dupą to wtedy pozostaje mi wymiana sprężyn tak?
Jutro ściągnę felgę i zobaczę et...A jeśli et będzie ok i będzie to jednak problem z przysiadająca dupą to wtedy pozostaje mi wymiana sprężyn tak?
te sprężyny za miękie z et też coś nie tak 275/35/20 to dobry rozmiar u mnie to zjawisko przy et 20 występowało dopiero przy rozmiarze 295/40/20 a to już kolosy na e38 no i abs i skrzynia głupiała temat sprężyn masz na 7 stronie wymiana sprężyn tył jaka firma
moim zdaniem sprężyny nic nie mają do tego,koło powinno ugiąć się maksymalnie w nadkole i nie powinno nic ocierać,opona na pewno jest trochę za szeroka i dużo zależy od et im mniejsze tym bardziej koło idzie na zewnątrz, ja mam z tyłu felgi 10,5" i et 18 i przy bardzo mocnym ugięciu delikatnie opona ociera o nadkole, a masz pozaginane nadkola?
sławomir
zapomniałem dodać że rozmiar moich opon to seria 18x255x45
sławomir
265/35/20 to nominalny rozmiar w e38 275/35/20 to nominał Z e65 różnica w wysokości to ok 4mm więc żadna
tylko mi chodzi o to że opona ociera o ten rant na błotniku bo wystaje za bardzo na zewnątrz a nie na wysokość
sławomir
Dziś sprawdziłem jakie mam et w felgach i mam et+18.....to dobre czy złe? za bardzo nie wiem co oznacza te et....:D Hoktor u mnie też obciera o ten rant....mam opony 275 myślicie że jak bym założył 255 lub 245 to by nie obcierało?
odpisze mi ktoś czy et +18 jest dobre czy złe?:D
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 08-05-2012 o 22:26
ET 18 jest wlasciwe...
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!