Widzialem w schowku srodkowym cos takiego u kolegi - gniazdo na zapalniczke i wyjscie AUX. Taki zestaw dokupuje sie w ASO?
Widzialem w schowku srodkowym cos takiego u kolegi - gniazdo na zapalniczke i wyjscie AUX. Taki zestaw dokupuje sie w ASO?
Nie każdy poliftowy ASK będzie działał. Jak dobrze pamiętam to musi być nowszy niż 09.2006.
Ja osobisci bede zakladal Parrota asteroid mini , ktory ma funkcje zestawu glosno mowiacego , mozna odtwarzac kazda moze , podlaczyc kazde uzadzenie zewnetrzne czy USB . Mozna to zamontowac pod warunkiem ze macie Audio bez amplitunera, super sprzet , mozna go sparowac z dwoma telefonami i podlaczyc do internetu poprzez udostepnienie wifi z telefonu, ma glosowe wybieranie i jest na androidzie , mozesz zainstalowac kazda navigacje , i dziala normalnie sklep google play wiec mozesz zainstalowac dowolny program na androida. u mnie w UK sprzet kosztuje ÂŁ129 plus przejsciowka isoÂŁ15 podziele sie wrazeniami jak zainstaluje .
To do czego ma służyć ten kabelek ? AERZETIX: Radio Cable Adapter AUX to 3.5mm Jack https://www.amazon.co.uk/dp/B01BMBX9..._hFEvxb7Y14RT8
Kurde to troche dziwne, że w żaden sposób nie da się podłączyć AUX czy wykorzystać BT do odtwarzania muzyki.
Jak masz polifta po 09.2006 wpinasz go do ASK, kodujesz i masz AUX
Ostatnio edytowane przez twin7 ; 04-11-2016 o 14:36
Jakiego polifta ? :P Co w przypadku FL przeprowadzonego w 2005-2006 ?
Witam zrobiłem wczoraj Radio tuner mod przylutowujac kabel z jackiem do 3 punktów na płytce
Wszystko działa jednak w tle jakby dalej cicho słychać muzykę z radia
Czy opcja z przełącznikiem rozwiąże problem?
Ma ktoś schemat jak to przerobić tym drugim sposobem?
Przerabiał to ktoś?
Ostatnio edytowane przez twin7 ; 04-11-2016 o 14:49
Widzę że zero odzewu ale uzupełnienie jeszcze parę informacji
Były dwa rodzaje tunerów radiowych
Jeden z pierwszych z płytka jak na zdjęciu poniżej
Były z nim problemy ponieważ po podłączeniu przylutowaniu wejścia aux sygnał radia był zbyt silny i podczas odtwarzania muzyki z telefonu czy mp3 za pomocą aux było cały czas słychać też muzykę z radia
Jedynym sposobem na krystalicznie czysty dźwięk było wylutowanie elementów 101 Przez to całkowicie tracimy radio ale zyskujemy krystaliczna jakość dźwięku z AUX
W tym momencie niewiem czy rozwiązanie z przełącznikiem to to o czym zaraz napiszę więc jak ktoś wie coś na ten temat proszę napisać
Żeby nie tracić radia i zachować oryginalny układ pasowało by zastosować rozwiązanie poniżej
Czyli przylutowac w pionie element 101 i do niego przelacznik
Wszystko zostaje jak w oryginale
Jednak z braku odpowiedniego sprzętu to lutowania elementów wielkości 1,5mm jest ono praktycznie niewykonalne
Ja zrobiłem w taki sposób i o dziwo radio działa jak do tej pory bez elementów 101 a mam w pełni dzialajacy AUX
W tunerze nowszym prawdopodobnie po 03.2003r niema już podobno tego problemu
Wystarczy dolutować kable jak na schemacie poniżej bez żadnych przełączników
Lutujemy do punktów
C strona kierowcy
D strona pasażera
E masa
W tym wypadku podpinajac Jacka AUX wyłącza się nam radio i słuchamy muzyki
Muzyka z radia powraca po 3-4s jeśli przestaniemy odtwarzać muzykę
Przerwy między piosenkami nie włączają radia bo nie zdąży się załączyć i odtwarza kolejna piosenkę
Jest jeszcze inne miejsce lutowania wyjścia AUX w zależności czy stary i czy nowy typ
W pierwszym wygląda to tak
I dolutowuje się kable tak
Ale tu nie widać jak to jest przylutowane niestety
Bez tych elementów czy na nich...
W nowszej wersji wygląda to tak
Ostatnio edytowane przez twin7 ; 03-11-2016 o 23:41
No nieźle, nieźle :) przypomina mi się, jak za łebka kumpel mi "na krótko" ciągnął alternatywne wyjście na słuchawki w Elemisie, bo oryginalne się sfajczyło. Btw. rozumiem, że u siebie kompletnie wyciąłeś te rezystorki 101?