Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Czêsto aktywuj±cy siê wentylator ?? miauczenie przy klimie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    730d
    Sk±d
    Susz

Czêsto aktywuj±cy siê wentylator ?? miauczenie przy klimie

Silnik to 3,0d
    Witam serdecznie od jakowego¶ czasu bardzo czêsto za³±cza mi sie wentylator wska¼nik temperatury po rozgrzaniu silnika stoi wci±¿ na ''po³owie'' wiec w sumie nie ma chyba co sie obawiaæ ale dziwi mnie to bo w tamte lato by³o normalnie teraz nawet jak jak jadê wolno to s³yszê jak sie kreci . Morze to byæ spowodowane np: ze ostatnio wla³em dosyæ du¿o wody do uk³adu a woda nie ma takich w³a¶ciwo¶ci ch³odz±cych ????

pytanie II : Mam pytanie o dziwny dziwek jaki wydobywa sie z przodu auta po w³±czeniu klimy jakie¶ miauczenie ja np: wiatrak lub ³o¿ysko ?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom

Re: Czêsto aktywuj±cy siê wentylator ?? miauczenie przy kli

Cytat Zamieszczone przez pajdzanoo
    Silnik to 3,0d
    Witam serdecznie od jakowego¶ czasu bardzo czêsto za³±cza mi sie wentylator wska¼nik temperatury po rozgrzaniu silnika stoi wci±¿ na ''po³owie'' wiec w sumie nie ma chyba co sie obawiaæ ale dziwi mnie to bo w tamte lato by³o normalnie teraz nawet jak jak jadê wolno to s³yszê jak sie kreci . Morze to byæ spowodowane np: ze ostatnio wla³em dosyæ du¿o wody do uk³adu a woda nie ma takich w³a¶ciwo¶ci ch³odz±cych ????

pytanie II : Mam pytanie o dziwny dziwek jaki wydobywa sie z przodu auta po w³±czeniu klimy jakie¶ miauczenie ja np: wiatrak lub ³o¿ysko ?
    > mozesz miec duzo brudu w chlodnicy ,z zewnatrz(miedzy chlodnicami) ,a ten dzwiek to sprzegielko na kompresorze klimy :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    730d
    Sk±d
    Susz
    Kolego a te sprzêgie³ko jest do naprawienia czy trzeba kupiæ nowe ?
    je¿eli chodzi o ch³odnice to mo¿e byæ jedyny problem za³±czania sie wiskozy ?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Nie ,trzeba wyj±c ch³odnice i ja wymyc karcherem , ja tak zrobi³em i bez przesady wysz³o z niej chyba kilo brudu ,po wyjeciu nie bylo przez nia nic widac pod s³once ,a po wymyciu by³o widac wszystko. W e 38 zbiera sie brud miedzy ch³odnicami klimy i cieczy ch³odzacej ,i nawet moze byc dobre wisko i bedzie sie gotowac. Oczwywi¶cie BMW na wiodzie nie jedzie ,tylko na p³ynie.

> Je¶li chodzi o sprzegie³ko ,to u mnie by³o luzne ,ale dokrecilem ,mozna je tez zregenerowac jak nie ma luzu ,jedz do fachowca od klim i Ci wszystko powie,tam wazna jest szpara miedzy tym talezykiem ,a ko³em pasowym na kompresorze,reguluje sie j± podk³adkami miedzianym :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    730d
    Sk±d
    Susz
    ''wa¿na jest szpara miedzy '' Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o szparê ;]

dziêki panowie juro zaczynam dzia³aæ ostro !

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez pajdzanoo
    ''wa¿na jest szpara miedzy '' Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o szparê ;]

dziêki panowie juro zaczynam dzia³aæ ostro !

>>> :x :hah:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •