Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: [mechanika] Panowie Ratujcie Ponownie

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Grudzi±dz

[mechanika] Panowie Ratujcie Ponownie

Najpierw banalne mo¿e pytanie:
    Czy g³owica z mojej 740i 94' jest jedyna w swoim rodzaju czy mo¿e jaki¶ inny silnik posiada tak± sam±???
    Pytam bo: kiedy¶ pisa³em tu o moim problemie z dymem z kominów(niebieskim olejowym) i po d³ugich poszukiwaniach dobrego mechanika okaza³o siê,¿e : na drugim garze z lewej strony nie ma jakiegokolwiek ci¶nienia i zaczê³y siê poszukiwania przyczyny.
    1- zawory - NIE
    2- t³oki - NIE
    3- pier¶cionki - NIE (dó³ trzyma ciecz po zalaniu prawie 2 godziny)
    4 - G£OWICA - niestety TAK

Po zalaniu wydechowych nie trzyma na ¿adnym ,rozlewa po wszystkich!

Wczoraj kupi³em lew± stronê od go¶cia(pisa³ "idealna") dzi¶ j± odsy³am.
    powód: o po³owê lepsza od mojej : puszcza na 2 z 4 - ech.
    Ogólna masakra Panowie.
    St±d te¿ moje pytanie bo wybór g³owic do M60 740i jest minimalny.

Podsumowuj±c:
    czy mogê wsadziæ do 740i M60 g³owicê od np. M62? Pewnie nie,ale mo¿e od 735i?
    Nie mam pojêcia wiêc mnie o¶wieæcie, a mo¿e ma kto¶ namiar na to czego szukam w 100% "idealnym" stanie.

Pozdrowionka dla wszystkich i czekam !!!
    Mixer

A dlaczego nie chcesz naprawic tej glowicy? Co sie stalo - pekla? To oczywiscie da sie naprawic. Goscie glowicowcy wymienia zawory, gniazda itd. W/g mnie powinienes dac do sprawdzenia. Daj znac jak postepy
    Glowica M60 pasuje tylko do M60...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Grudzi±dz
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    A dlaczego nie chcesz naprawic tej glowicy? Co sie stalo - pekla? To oczywiscie da sie naprawic. Goscie glowicowcy wymienia zawory, gniazda itd. W/g mnie powinienes dac do sprawdzenia. Daj znac jak postepy
    Glowica M60 pasuje tylko do M60...

No tak tylko te moje dwie lewe nieszczê¶liwe glowice uszkodzone s± gdzie¶ wewn±trz na prowadnicach i tam przeciekaj±,a wiêc nie da siê tego stwierdziæ golym okiem.
    Nie wiem czy to udaloby siê naprawiæ, a je¶li tak jaki bylby koszt takiej renowacji.
    Mixer

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    735i 99
    Sk±d
    Zielonka
    W Wawie na Bia³o³êckiej podstawowe sprawdzenie z ewentualnym planowaniem g³owicy (mówie o M62 bo taki robi³em) kosztuje 800 z³. A je¿eli g³owica nie jest pêkniêta to mozna z nia zrobiæ wszystko. Wymiana zaworów, gniazd zaworowych i prowadnic.
    Maksymalny koszt bez zaworów to oko³o 1000 z³.

Dokladnie. Na Bialoleckiej robia dobrze. Jesli potrzeba dodatkowych czesci typu zawory, gniazda (nie sadze, ale moze sie zdarzyc)to albo oryginal albo Paradowscy. Nic innego. Z reszta najlepiej im powierzyc naprawe i czesci - oni maja znizki na czesci glowicowe wieksze niz my razem wzieci. Po zdjeciu glowic kup sobie uszczelki Goetze - ciezko w Warszawie dostac ale sa dobre i duzo tansze od oryginalu, no i sruby. 100 PLN od kompletu. U mie i w silnikach ktore robilem uszczeleczki chodza elegancko...

A ze gdzies ciekna? Czym - olejem po zaworach czy na zewnatrz? Olej po zaworach to przypadlosc M60/M62 po 300 tys. km. Wymienisz uszczelniacze, planowanko, kontrola szczelnosci i wrzutka!
    Do takiej roboty zrzucam silnik - duzo latwiej z kolektorami.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Grudzi±dz
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    A ze gdzies ciekna? Czym - olejem po zaworach czy na zewnatrz? Olej po zaworach to przypadlosc M60/M62 po 300 tys. km. Wymienisz uszczelniacze, planowanko, kontrola szczelnosci i wrzutka!
    Do takiej roboty zrzucam silnik - duzo latwiej z kolektorami.
    Ogólnie to ciek³y po zaworach.
    No nic ,kupi³em ju¿ drug±(czyli trzecia) i zala³em. Efekt jest taki,¿e ta nie cieknie.
    Minimalnie pod d³u¿szej chwili podciek³ jeden "grzybek" z 16-stu ,ale mo¿e jaki¶ paproch wpad³ podczas transportu lub zdejmowania.
    Ale mówicie panowie ,¿e wymiana ¶rub to mus???
    Mixer

Powiem tak. W TIS jest napisane, ze koniecznie. Z praktyki wiem ze nie jest to konieczne i kilka silnikow jezdzi na starych srobach. Wybor nalezy ci ciebie

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •