Minelo 22 lata od zmiany ustroju... Przypomnij sobie jak wygladala Polska wtedy. A co sie zmienilo? Wystarczy wspomniec czlonkostwo w NATO, Uni
Europejskiej, mamy teraz niewyobrazalnie wieksze mozliwosci decydowania o tym co sie dzieje w Europie... 25 lat temu moglismy tylko pomarzyc o takiej
pozycji. Teraz to dopiero mozna powiedziec "nic o nas bez nas". Pewnie, ze mozna by bylo zrobic wiecej... Ale do tego potrzebny jest taki polityk jak Luiz
Lula. On podzwignal Brazylie do miana jednych z 5 najwiekszych gospodarek swiata i to w niecale 10 lat! U nas mamy miernych politykow... SLD, PO czy PiS
to takie same miernoty. A polskosci nikt z nas nie wypedzi... Jesli twierdzisz, ze jakis tam Tusk i Komorowski sa wstanie zabic w nas polskosc to chyba za
bardzo w Polske nie wierzysz... Mnie tylko juz denerwuja te gierki polityczne przy kazdej wazniejszej sprawie. Kazdy chce ugrac cos dla siebie. Kaczynski
biadoli na Tuska, Tusk straszny Kaczynskim, Palikot zre sie z Millerem a PSL siedzi cicho byleby przy kazdych wyborach przecisnac sie przez prog 5% i
usadzic dupska w sejmie i agencjach rolnych. Doskonale wiem jak bedzie w polityce po Euro. Tusk bedzie zachwalal turniej jako swoj wielki sukces, PiS i
SLD za to beda nam wmawiec, ze nic sie nie udalo i ze wielki wstyd na caly swiat pozostal... Mnie to juz wkurza! Nie uwazam, zeby Polske ktos wykupywal,
zeby byla tepiona polskosc... Cala ta nerwowa sytuacja w Polsce przypomina mi Niemcy na poczatku lat 30-tych XX wieku. Hitler tez wyplynal na fali
nacjonalizmu i niezadowolenia... Wmawial Niemcom, ze wykupuje sie ich kraj, ze Niemcy sie zniewala i tepi sie niemieckosc...

Odpowiedz z cytatem