-
Zaawansowany Użytkownik
jak podlaczyc el. fotel kierowcy
Witam mam problem z podlaczeniem fotela kierowcy otoz wczesniej mialem welury manualne z podgrzewaniem a teraz montuje skory elektryczne i fotel pasazera podlaczylem bez problemu bo wtyczka pasuje idealnie a u kierowcy nie. Z podlogi wychodzi wtyczka koloru bialego a z fotela koloru czarnego ponizej zdjecia wtyczek z fotela, podlogi i wtyczka ze straego fotela : http://imageshack.us/g/195/zdjcie0229d.jpg/
dodam iz fotel posiada pamiec (ale nie mam wizaki zeby podlaczyc sterownik). Chce tylko zeby narazie dziala elektryka (podgrzewanie, przesuwanie, zaglowek i ledzwie).
-
yazg.o.t.
Vip
Z jakiego rocznika jest auto, z którego są fotele? Najlepiej wziąć schemat e32 z rocznika 1991 i schemat e32 z rocznika, z którego są fotele. Wtedy będzie można połączyć odpowiednie kolory przewodów i otrzymać zamierzony efekt.
-
Zaawansowany Użytkownik
auto 10.1991, a fotele to chyba tez sa przedliftowe bo szwy maja na zewnatrz. kolory na jednej i drugiej kostce sa nieco inne i w tym jest problem.
-
yazg.o.t.
Vip
Kolory w kostkach fotela i auta będą różne, tym bardziej, że są różne kostki.
Gdybyś wiedział, z którego rocznika są fotele, byłoby łatwiej się połapać który przewód z kostki auta ma być połączony z którym przewodem z kostki fotela.
Skoro nie wiesz, trzeba będzie deko pobłądzić, mając nadzieję, że kolory przewodów w kostkach foteli przed FL nie różniły się od siebie w zależności od rocznika.
Napisz jakie kolory przewodów masz w kostce auta, oraz jakie kolory przewodów masz w kostce fotela i będziemy radzić. Ze zdjęć nie widać wszystkich kolorów.
btw. na BKP kiedyś był podobny TEMAT. Opisałem w nim niektóre kolory przewodów, ale że każdy przypadek może być inny, najlepiej gdybyś wypisał jakie kolory przewodów masz u siebie.
-
Zaawansowany Użytkownik
zapewne brakuje ci modułu pamięci. Z tego co pamietam to podlaczenie wyglada tak: Fotel -> modul pamieci -> auto
-
Zaawansowany Użytkownik
tak jak kolega wyzej pisze ta kostka co masz podlacza sie do modolou i pozniej z modolul do auta jak bys mial fotel bez pamieci kostki by pasowaly P&P
-
Początkujący Użytkownik
Bądź brakuje Ci wiązki z modułu do auta (na allegro ostatnio była taka wiązka), wkładałem fotele do e32 z 87 od 92 politypowe bez pamięci właśnie i wszystko pasowało .
Ostatnio edytowane przez Lucash730 ; 03-05-2012 o 12:58
-
Zaawansowany Użytkownik
fotel posiada modul pamieci, tylko samochod nie posiada wiazki pamieci (narazie gdyz niedlugo moze taka bede mial). Kostka 'biala' wychodzaca z podlogi posiada takie kable: niebieski z fioletem, bialo-fioletowy, czerwono- zielony, brazowo-szary, fioletowo-bialy, brazowy, zolto-czerwony, zolto-niebieski, szaro-czarny
a kostka wychodzaca z fotela ma takie kable: szaro-brazowy, szaro-bialy, zolto-szary, zolto-bialy, zolto-zielony, zolto szary, fioletowo-bialy, zielono-czarny, fioletowo-niebieski, szaro-czarny
poki co pamieci nie chce, chce tylko zeby dzialala elektryka (przesuwanie gora dol, zaglowek, ledzwie i grzanie).
-
Vip
Vip
Tomek musisz mieć brakującą wiązkę pamięci pamiętaj o tym że jest kilka rodzajów wiązek z tego co na szybko mogę ci powiedzieć to wiem o 4 rodzajach tak na prędko licząc
ewentualnie wywalić moduł z pod fotela i stworzyć blizniaczą wiązkę jak pod fotelem pasażera
Ostatnio edytowane przez jarek88 ; 03-05-2012 o 21:17
Uprawnienia umieszczania postów