Do tych wszystkich kosztów dolicz sobie na wstępie, koszty eksploatacyjne czyli wymiana olei, filtrów, może świece. Będziesz miał automat na twoim miejscu pierwsze co wymienił bym olej w skrzyni wraz z filtrem, sam olej silnikowy może cię kosztować z 300zł zależy jeszcze co zamierzasz wlać ale te silniki minimum potrzebują dobrego półsyntetyka, więc jak pokazałeś takie autka za 2,5tyś Euro, to uwierz mi w 10tyś zł sie nie zmieścisz, też przy kupnie autka się tak zapewniałem ze starczy mi jakaś tam suma, ale niestety zaraz chciałbyś zrobić to wymienić tamto i zanim się obejrzysz funduszy już na to nie pozwalają a ty jeszcze potrzebujesz zrobić kilka niezbędnych rzeczy ;) .
Ale z całego serca życzę powodzenia w kupnie nowego autka, i oby wszystko szło po twojej myśli.

P.S.
Wiesz co masz zrobić na samym początku jak tylko kupisz??

Zdjęcia i na forum :D

A co do spalania powiem ci tak najprościej, musisz liczyć 50zł na około 100km i to nieraz nie starczy, mi tak mniej więcej wychodziło przy oszczędnej jeździe(jeszcze zależy po ile paliwo kupujesz, ja zawsze lałem/leje 98) E32 730 V8.