Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: dynamic drive

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    . ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Dynamic Drive to system aktywnych stabilizatorow poziomujacych wychylenia pojazdu na zakretach.

Zawieszenie samopoziomujace (Niveauregulierung) to automatycznie poziomujacy system pneumatyczny - na tyl auta wyrownujacy jego wysokosc obojetnie od stoppnia zaladowania w wersjach Long - seryjnie montowany, pompa znajduje sie w kole zapasowym.

Rozrozniamy do tego amortyzatory zwykle - tradycyjne ktore wystepowaly z Dynamic Drive i zawieszeniem samopoziomujacym oraz amortyzatory EDC z mozliwoscia utwardzenia (program SPORT), ktore sa drozsze niz zwykle.

EDC wystepowaly takze wraz z Dynamic Drive i zawieszeniem samopoziomujacym.

Po lifcie Dynamic Drive wystepowal zawsze z EDC, przed liftem mozna bylo dokonywac wyboru.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Początkujący Użytkownik Awatar Cobi
    BMW
    e65 745i & e66 750Li
    Cytat Zamieszczone przez Sebek Zobacz posta
    Zawieszenie samopoziomujace (Niveauregulierung) to automatycznie poziomujacy system pneumatyczny - na tyl auta wyrownujacy jego wysokosc obojetnie od stoppnia zaladowania w wersjach Long - seryjnie montowany, pompa znajduje sie w kole zapasowym.

Po lifcie Dynamic Drive wystepowal zawsze z EDC, przed liftem mozna bylo dokonywac wyboru.
    A to ciekawe, bo właśnie kupiłem Longa po lifcie 2006r. i nie mam samo poziomującego zawieszenia i jak i EDC, a dynamic drive mam. Po rozkodowaniu VIN-u również tak wychodzi.

Uprawnienia umieszczania postów