Witam mam takie pytanie jak wy³±czyæ czytnik nawigacji chyba mk2 w e38, poniewa¿ nawet po zgaszeniu auta na czytniku ci±gle siê ¶wieci kontrolka ON i on mi zjada pr±d proszê o odpowied¼.
Witam mam takie pytanie jak wy³±czyæ czytnik nawigacji chyba mk2 w e38, poniewa¿ nawet po zgaszeniu auta na czytniku ci±gle siê ¶wieci kontrolka ON i on mi zjada pr±d proszê o odpowied¼.
mam dwa pomysly: jesli plyta jest w czytniku to wyjac. moze zostawiasz otwarta te klape duza w tapicerce co zakrywa czytnik? u mnie czytnik sie nie wygaszal dopoki sie jej nie zamknelo i tez przez dwa dni szukalem przyczyny gapiac sie na czytnik czy sie wygasi. chyba jest tam jakis styk. normalnie nawigacja usypiala sie u mnie po minucie, moze kilku minutach, od zamkniecia auta. dopoki navi sie nie wygasi to slychac na zewnatrz delikatny szelest ze pracuje.
Ostatnio edytowane przez bmw ; 28-04-2012 o 02:00
Je¿eli taka diodka zjada ci pr±d to znaczy ¿e przyszed³ czas wymieniæ akumulator ;)
a co ma aukmulator do diody w navi?
poprostu wyciagnij bezpiecznik i po problemie
to nie e65 ze ja wylaczysz navi to reszta w MOST zgasnie
a navi powinno sie uspic nawet jak klapa jest otwarta
jemu chyba chodzi o to by znalezc przyczyne i usunac usterke, a nie wypinac bezpieczniki
no to stary jak navi sie nie usypia to ma zwalona navi i tyle
moze sprobowac jeszcze softa wgrac nowego albo innego
tyle w temacie
no jak nie sprobujesz to niebedziesz wiedzial,proste
jaki masz model MK3 czy MK4?
wgraj softa i probuj, nic do stracenia niemasz